Autorităţile asigură clujenii că drumurile judeţene vor fi pregătite corespunzător pentru iarnă

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Până la sfârşitul anului, operatorii privaţi vor primi 750.000 de euro pentru asigurarea unor condiţii optime de trafic pe drumurile judeţene, în cazul unor condiţii meteo nevaforabile.

Operatorii care au obligaţia pregătirii drumurilor pentru sezonul de iarnă 2016 – 2017, a aprovizionării cu materiale pentru combaterea lunecuşului, a deszăpezirii drumurilor judeţene, respectiv a elaborării şi transmiterii periodice de informări privind starea drumurilor, sunt SC Diferit SRL pentru lotul nr. 1, la un preţ convenit de 250.000 lei cu TVA inclus, respectiv Asocierea Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA şi Societatea de Construcţii Napoca SA pentru loturile nr. 2 şi 3, la un preţ convenit de 500.000 lei cu TVA inclus. Aceste sume au fost stabilite pentru lunile noiembrie şi decembrie 2016, pentru restul sezonului de iarnă, din cursul anului 2017, urmând a fi semnate noi contracte.

Estimarea sumelor prevăzute în actualele contracte a avut la bază contractele subsecvente încheiate pentru sezonul de iarnă 2015 – 2016 şi decontărilor efective de lucrări care au fost realizate în anul precedent.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a semnat contractele aferente acestui sezon de iarnă ale Acordului cadru privind contractarea serviciilor de deszăpezire a drumurilor judeţene, acord încheiat de forul administrativ judeţean pentru perioada 7 aprilie 2015 – 6 aprilie 2018. În conformitate cu prevederile acestui document, dar şi ale Planului Operativ de intervenţie în timpul iernii pe drumurile judeţene recent încheiat pentru perioada 1 noiembrie 2016 – 31 martie 2017, au fost semnate contracte subsecvente cu operatorii privaţi care corespund celor trei loturi şi care au fost declaraţi câştigători ai licitaţiei realizate de Consiliul Judeţean Cluj în primăvara anului 2015.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x