Lifestyle

Film – Inferno – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În anul 2006 rula în cinematografe filmul inspirat din romanele lui Dan Brown, The Da Vinci Code (Codul lui Da Vinci), cu Tom Hanks în rolul principal şi cu Ron Howard ca regizor. Filmul s-a bucurat de succes la public şi astfel, după trei ani, apărea Angels & Demons (Îngeri & Demoni), avându-l ca protagonist pe acelaşi Tom Hanks, în pielea lui Robert Langdon.

După o pauză de şapte ani, în noua producţie, îl regăsim în rolul principal pe Tom Hanks, alături de Felicity Jones, Ben Foster, Omar Sy, Irrfan Khan, Sidse Babett Knudsen. Regia filmului este semnată de acelaşi Ron Howard.


sursa video: youtube

Inferno este un thriller care promite mister şi aventuri care duc la dezlegarea unor enigme. De la începutul filmului, misterul este prezent într-o oarecare măsură, dar nu este suficient de interesant sau captivant. Se insistă prea mult pe anumite stări ale personajului, care nu fac altceva decât să creeze un disconfort vizual. De altfel, de-a lungul filmului mai pot fi întâlnite scene în care momentele surprinse sunt mult prea scurte şi felul în care ajung să fie văzute pe marele ecran este neplăcut. Imaginile cu camera mişcată, în special în cazul în care personajul este în acţiune, nu aduc nici un plus poveştii sau stării de dramatism dorită.

Un alt aspect care lasă de dorit în Inferno este coloana sonoră. Muzica redată în unele momente se lipeşte şi se pliază pe acţiune ca nuca de perete. În câteva situaţii în care sunetele care însoţesc acţiunea ies în evidenţă, se poate distinge clar stilul de muzică electronică de prin anii 1980, muzică care îndepărtează publicul de acţiune.

Tom Hanks are puţine ocazii în care să strălucească. Felicity Jones îşi joacă bine rolul, dar momentul în care îşi spune replicile în italiană îi ştirbesc din autenticitate. Puţinele cuvinte pe care le-a rostit în italiană sună ca şi cum nici măcar nu prea şi-a dat silinţa să le spună corect.

Cele peste două ore cât durează filmul sunt foarte lungi. Cu toate că are pe alocuri acţiune, încercări de a prinde publicul în rezolvarea misterului, filmul nu este foarte interesant, nu reuşeşte să prindă spectatorii în poveste.

Filmul nu este rău dar nici de recomandat. Inferno merită văzut pe micile ecrane, acasă, eventual în mai multe reprize.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x