De interesŞtiri

Lucrările de întreţinere a drumurilor judeţene continuă pe mai multe tronsoane

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În săptămâna de lucru care s-a încheiat, pe anumite porţiuni lucrările de asfaltare s-au încheiat. Lucrări de reparaţii şi întreţinere a drumurilor judeţene au fost demarate sau au continuat pe alte tronsoane. Astfel, conform informaţiilor Consiliului Judeţean Cluj, în următoarele zone au avut loc lucrări la infrastructura rutieră:

– În decursul unei singure zile au fost demarate, executate şi finalizate lucrările de asfaltare a tronsonului de drum judeţean Hodaie – Feldioara situat pe DJ 161E. Deşi tronsonul asfaltat are o lungime de aproximativ o jumătate de kilometru, acesta este important deoarece face legătura între două sectoare de drum anterior asfaltate, asigurând astfel o continuitate din perspectiva îmbunătăţirii calităţii infrastructurii rutiere, pe direcţia Hodaie – Feldioara – Cătina şi realizând, astfel, o legătură rapidă şi utilă între drumurile judeţene DJ 109C şi DJ 161F.

– Lucrările de asfaltare a tronsonului de drum situat între localităţile Gheorgheni şi Aiton, de pe drumul judeţean DJ 103G, au fost finalizate. Sectorul asfaltat are o lungime de peste 2 kilometri, de la kilometrul 54+287 până la kilometrul 52+180. Acesta leagă două sectoare de drum asfaltate anterior, astfel că drumul judeţean DJ 103G este, în acest moment, integral asfaltat din localitatea Gheorgheni până la intersecţia cu drumul naţional DN1, pe direcţia Aiton – Ceanu Mic – Tureni.
Lucrările de întreţinere curentă şi periodică pe drumul judeţean DJ 103G limită cu judeţul Alba – Podeni – Moldoveneşti – Cheia – Cheile Turzii – Sănduleşti – Tureni – Ceanu Mic – Aiton – Gheorgheni fac parte dintr-un program complex şi vizează întreaga sa lungime de 48.646 kilometri, mai exact de la kilometrul 13+200 până la kilometrul 61+846.
În continuare, pe mai multe sectoare de pe acest drum judeţean se desfăşoară diverse lucrări de întreţinere în vederea îmbunătăţirii infrastructurii rutiere constând în principal în burduşiri şi plombări.

– Pe drumul judeţean DJ 107L Turda – Petreştii de Jos – Crăieşti au demarat lucrări de întreţinere şi reparaţii care vizează un tronson cu o lungime de 15.1 kilometri, mai exact de la kilometrul 2+300 până la kilometrul 17+400.
Lucrările de întreţinere constau în plombări cu asfalt pe sectorul de drum Turda – Petreştii de Jos şi, respectiv, întreţinerea căii de rulare cu material pietros pe sectorul Petreştii de Jos – Crăieşti.

– Lucrări de întreţinere se execută şi pe drumul judeţean ce face legătura cu „Poarta de intrare a Munţilor Apuseni”.
Pe drumul judeţean DJ 108C Mănăstireni – joncţiunea cu drumul naţional DN1 sunt în plină desfăşurare lucrări de întreţinere şi reparaţii pe un tronson cu o lungime totală de 8 kilometri, în momentul de faţă executându-se lucrări de frezare, burduşiri şi plombări cu asfalt.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x