Ştiri

Troleibuze noi, cu un consum de energie mai mic, au fost puse în circulaţie la Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Începând din data de 8 noiembrie 2016, şase troleibuze noi, cu dotări de ultimă generaţie, finanţate de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu CTP, au intrat în circulaţie. Cele şase troleibuze articulate fac parte dintr-un proiect prin care se urmăreşte achiziţionarea a 20 de troleibuze noi.

Până în acest moment au fost introduse în circulaţie un număr de 7 troleibuze de ultimă generaţie, urmând ca până la finalul anului clujenii să poată circula cu cel puţin 10 dintre aceste mijloace de transport public, anunţă autorităţile. Noile troleibuze au un consum de energie mai mic cu aproximativ 40% faţă de troleibuzele vechi. De asemenea, Primăria Cluj-Napoca are în derulare licitaţia pentru achiziţionarea de autobuze electrice, proiect cu finanţare din fonduri elveţiene. Municipalitatea clujeană şi CTP au, totodată în pregătire un contract de finanţare prin credite garantate de primărie pentru achiziţionarea a alte 50 de mijloace de transport în comun (autobuze şi tramvaie).

„Prin aceste dotări ale parcului auto al CTP şi prin implementarea benzilor dedicate pentru transportul public, Primăria Cluj-Napoca urmăreşte să încurajeze utilizarea transportului în comun de către un număr cât mai mare de clujeni, una dintre soluţiile posibile pentru decongestionarea traficului din municipiu”, a declarat primarul Emil Boc.

Preţul de achiziţie a unui troleibuz este de peste 2 milioane lei (2.102.455 lei/bucată + TVA – aproximativ 467.200 euro).

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x