De interesŞtiri

Spitalul de Boli Infecţioase va fi dotat cu un cabinet de chirurgie vasculară

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, unitate medicală aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a iniţiat demersurile necesare în vederea înfiinţării unui Cabinet medical de chirurgie vasculară care va funcţiona în cadrul Ambulatoriului Integrat din strada Moţilor nr. 19. Demersul de înfiinţare a fost deja aprobat de Ministerul Sănătăţii, dotarea şi darea în funcţiune a cabinetului urmând a avea loc în perioada imediat următoare.

Autorităţile anunţă că necesitatea înfiinţării Cabinetului de chirurgie vasculară în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase este justificată de faptul că în prezent abordarea afecţiunilor vasculare periferice în fazele incipiente de boală este deficitară deoarece mijloacele moderne de investigaţie şi tratament sunt scumpe şi, totodată, disponibile în puţine locaţii.

Astfel, pe teritoriul judeţului Cluj există o singură secţie de acest profil care funcţionează în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, secţie care dispune însă de un număr redus de paturi, în care sunt internate prioritar cazurile grave. Mai mult decât atât, această secţie este una cu o mare adresabilitate, deservind şi judeţele limitrofe, motiv pentru care majoritatea pacienţilor aflaţi în stadiile incipiente de boală nu pot beneficia de investigaţii, tratamente şi urmărire de specialitate. Or, în contextul în care afecţiunile vasculare sunt predominant cronice, iar prognosticul scade odată cu evoluţia bolii, diagnosticarea, evaluarea şi începerea cât mai rapidă a tratamentului reprezintă un factor-cheie al succesului terapeutic.

Noul cabinet de chirurgie vasculară va avea rolul de a rezolva aceste probleme prin oferirea unor servicii integrate de tratament al afecţiunilor chirurgicale bazate pe o abordare modernă, interdisciplinară, printr-o colaborare eficientă între specialităţile de chirurgie generală şi cea vasculară.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x