Lifestyle

Film – The accountant: cifre periculoase – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Meseria de contabil este percepută adesea ca o meserie sigură, stabilă, perfectă pentru un viitor calm, practicată mai ales de oameni chibzuiţi, fără prea multă imaginaţie şi fără dare de mână. Dar ceea ce se vede din afară, aura de austeritate cu care practicienii se ştiu înconjura, nu este întotdeauna ceea ce se află şi dincolo de imagine. Adesea, în spatele măştilor şi aparentei răceli se pot ascunde talente extraordinare şi o lume specială, impenetrabilă privilor superficiale.

Un contabil este şi personajul principal din producţia cinematografică care rulează în prezent pe marile ecrane. Alături de Ben Affleck, interpretul rolului principal, în film mai apar Anna Kendrick, Jon Bernthal, J.K. Simmons, Cynthia Addai-Robinson. Filmul este regizat de Gavin O’Connor.


sursa video: youtube

The accountant este un film de acţiune, cu elemente de crimă şi dramă. Filmul este realizat şi finisat de profesionişti, se simte în toate aspectele produsului final mâna oamenilor bine pregătiţi în realizarea de spectacol şi poveste. Toate detaliile sunt bine puse la punct, scenele de acţiune a filmului şi cele de construcţie a personajului sunt împletite cu măiestrie, momentele de calm sunt bine făcute, aduc un plus poveştii şi reuşesc să apropie personajul de spectatori, în timp ce momentele de maximă intensitate aduc spectacol şi sentimentul împlinirii misiunii.

Personajul principal este un mixt de inteligenţă amestecată cu probleme psihice, ambiţie şi disciplină, dorinţă şi umanitate, ticuri nervoase şi adaptabilitate. În ciuda tuturor problemelor cu care se confruntă personajul lui, Ben Affleck reuşeşte să-l facă de înţeles şi apreciat, compătimit şi simpatizat.

Filmul are 128 de minute, dar nu se simte trecerea lor. Chiar dacă este un film de acţiune, realizatorii nu s-au grăbit să sară peste momentele de poveste, cele care fac ca filmul să aibă suflet şi personajele să prindă viaţă.

Este un film bine realizat, actorii sunt buni, acţiunea interesantă şi cu surprize, cu siguranţă filmul merită văzut.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x