EvenimenteVideo

Legendarul Jean-Michel Jarre pe scena Sălii Polivalente din Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pentru prima dată la Cluj, Jean-Michel Jarre a demonstrat publicului încă o dată faptul că titulatura de „legendar” este una binemeriatată. Felul în care el reuşeşte să îmbine muzica cu spectacolul de lumini este unic. El a fost un deschizător de drumuri, un pionier al unui stil care nu părea să aibă sorţi de izbândă, în vremurile în care bătea la toate porţile celor care ar fi putut să-i promoveze albumul. Încă de la prima şansă pe care a primit-o în anii 70, să-şi prezinte muzica în faţa lumii, el a ştiut nu doar să facă spectacol, dar şi să creeze noi stiluri de abordare a muzicii, împletite cu lumină şi decoruri impresionante. Pentru publicul care participă la spectacolele lui Jean-Michel Jarre, nu doar muzica contează ci şi spectacolul vizual, excepţional de fiecare dată.

jmj-1

La Cluj, spectacolul a început cu sunete cunoscute, marca Jean-Michel Jarre, sunete care au smuls ropote de aplauze de la publicul nerăbdător să-l vadă în sfârşit pe scena Sălii Polivalente pe maestrul muzicii electronice.


Din momentul în care începe spectacolul, este foarte greu să-ţi desprinzi privirea de la scenă şi de la tot ce se întâmplă: forme create din lumini colorate apar într-o înlănţuire fără oprire pe decorul construit să creeze iluzia de 3D, neobositul Jean-Michel Jarre se mişcă încontinuu şi invită publicul să participe la show, muzica sună bine şi atmosfera în sala arhiplină este una caldă şi plină de bucurie.

jmj-2

Publicul clujean a stat cuminte pe scaune o vreme, cu mici excepţii, până când a început piesa în care artistul francez colaborează cu Pet Shop Boys. Din acel moment şi până la sfârşit, lumea a dansat şi s-a distrat, iar spaţiul din faţa scenei a fost ocupat de oameni care simţeau nevoia să fie mai aproape de Jean-Michel Jarre.

jmj-fin1

jmj-fin2

La final, a fost foarte greu pentru public să-l lase să plece. Artistul a revenit de două ori pe scenă, prilej cu care a anunţat şi lansarea la începutul lui decembrie a următorului său album, la împlinirea a 40 de ani de la apariţia pe piaţa muzicală a albumului de debut, Oxygène.

A fost o seară de neuitat pentru toţi cei prezenţi la Sala Polivalentă, la concertul lui Jean-Michel Jarre. Dacă ar fi să caracterizăm spectacolul într-un singur cuvânt, acesta ar fi: excepţional.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x