Specialişti IT din diaspora se reunesc la Cluj pentru a pune bazele Romanian IT, comunitatea globală a românilor din tech






IT-iştii români din diaspora se întâlnesc pe 17 noiembrie la Cluj-Napoca, cu ocazia lansării Romanian IT (Comunitatea globală a românilor din tech), o reţea de comunităţi de români specialişti în IT, interconectate la nivel global şi dezvoltate în colaborare cu GRASP (Global Romanian Society of Young Professionals).
Evenimentul de lansare, „Romanian IT 1.0 – un ecosistem global pentru IT-ul românesc” are ca scop invitaţia la dialog şi aducerea într-un cadru comun a tuturor reprezentanţilor mediului IT românesc: studenţi, specialişti, antreprenori, reprezentanţi ai mediului business, precum şi autorităţi, pentru a identifica nevoile şi beneficiile dezvoltării unei comunităţi globale de români care lucrează în domeniul IT.
De asemenea, în cadrul acestui eveniment se va lansa campania „IT românesc fără frontiere”, ca proiect-sprijin în facilitarea comunicării şi a colaborării dintre românii din diaspora şi cei de acasă.
De ce aleg IT-ştii români să îşi practice meseria în alte ţări? Care sunt provocările pe care le întâmpină în momentul relocării? De ce unii dintre aceştia se reîntorc în ţară? Mediul IT românesc este în continuă mişcare şi în curs de dezvoltare; cum poate contribui comunitatea în acest proces? Răspunsul la aceste întrebări şi multe altele pot fi aflate în cadrul acestui eveniment.
Structura evenimentului cuprinde prezentări, dialoguri şi workshop-uri care au ca temă principală identificarea limitelor şi oportunităţilor din spaţiul IT global, precum şi clarificarea importanţei existenţei unui canal de comunicare dintre specialiştii IT din diaspora şi cei de acasă. În prima parte a evenimentului, discuţiile se vor centra pe conturarea unei perspective de ansamblu asupra dinamicii mediului IT românesc, urmat de un panel care îşi propune să identifice beneficiile pe care le atrage existenţa unei comunităţi globale, cu ajutorul specialiştilor invitaţi. Evenimentul se va încheia cu un workshop interactiv al cărui rol este de a sprijini o sesiune de brainstorming de idei şi proiecte care pot fi dezvoltate în cadrul comunităţii Romanian IT.
Printre speakerii invitaţi se numără reprezentanţi ai mediului business şi academic clujean, dar şi antreprenori şi studenţi, dintre care amintim: Sebastian Văduva (Director at Griffiths School of Management and IT), Valerica Dragomir (director executiv ANIS), Roxana Rugina (CEO Simplon), Bogdan Herea (CEO PITECH + PLUS), Emil Munteanu (General Manager Power Net Consulting), Johann Stan (Ambasador internaţional Romanian IT, Expert în brevetare), Zsolt Mathe (CEO OneLogic) ş.a. Lista întreagă a speakerilor poate fi găsită pe site-ul Romanian IT.
Romanian IT este un proiect dezvoltat în colaborare cu GRASP şi este susţinut de parteneri precum: Romanian Business Leaders, LSRS (Liga Studenţilor Români din străinătate), Repatriot, dezvoltarea comunităţii la nivel de diaspora făcându-se în filialele în care organizaţia GRASP sau partenerii proiectului au dezvoltată o reţea de profesionişti în planul local.
Misiunea Romanian IT este crearea unui ecosistem mondial al IT-ului românesc care să promoveze creativitatea, talentul şi spiritul antreprenorial al acestui sector în lume şi să îl aplice în folosul membrilor ecosistemului şi al României în general.
Pentru mai multe informaţii despre Romanian IT puteţi accesa http://romanianit.com/
Evenimentul va avea loc la Grand Hotel Italia joi, 17 noiembrie, între orele 16:30 – 21:00. Participarea la eveniment este gratuită.





