Ştiri

Balul caritabil „Împreună pentru Inima Transilvaniei” revine la Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Asociaţia „Inima Transilvaniei” Cluj-Napoca, alături de Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”, revine şi în acest an cu o nouă ediţie, cea de a III-a, a balului caritabil „Împreună pentru Inima Transilvaniei”. Evenimentul va avea loc pe mâine, 18 noiembrie, începând cu ora 19:00, la Grand Hotel Italia.

Evenimentul este o iniţiativă pornită în primăvara anului 2014 de către conducerea Institutului Inimii „Niculae Stancioiu”. Scopul acestei acţiuni caritabile a fost dotarea spitalului cu aparatură medicală atât de necesară pentru buna funcţionare a activităţii institutului. Până în prezent s-au adunat 32.000 de Euro.

La ediţia de anul trecut au participat 250 de persoane şi s-a strâns suma de 10.000 Euro. Aceşti bani au fost folosiţi la achiziţionarea mobilierului pentru blocul operator şi aparatură (injectomate, electrocardiograf şi holter) pentru secţiile de ATI (Anestezie şi Terapie Intensivă). Până în prezent peste 1.000 de pacienţi au putut beneficia de această dotare.

„În acest an ne-am propus să adunăm suma de 30.000 Euro, sumă pe care dorim să o folosim la achiziţionarea trusei de instrumentar pentru chirurgie minim-invazivă. Beneficiile unui astfel de instrumentar: operaţiile se fac prin incizii mici fără secţionarea sternului, scade perioada de spitalizare postoperatorie cu 30-40% şi aduce avantajele estetice (reducerea cicatricelor). Mulţumim tuturor pentru suportul oferit şi îi invităm mai departe pe toţi clujenii, şi nu numai, la implicarea activă în dezvoltarea şi dotarea institutului cu echipamente medicale moderne, care să crească nivelul asistenţei medicale desfăşurate în cadrul prestigioasei instituţii spitaliceşti clujene.” afirmă Conf. Dr. Adrian Molnar, vicepreşedintele Fundaţiei „Inima Transilvaniei”.

Bolile cardiovasculare sunt în prezent cauza numărul 1 a decesului în România. Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca este unul dintre cele mai importante centre de tratare a bolilor cardiovasculare, care deserveşte toate judeţele din Transilvania şi nu numai. Institutul are în prezent aproximativ 570 de angajaţi, din care peste 70 de medici şi 275 de asistente. În acest an, Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” sărbătoreşte 25 de ani de Chirurgie Cardiacă la Cluj-Napoca.

Balul „Împreună pentru Inima Transilvaniei” îi va avea ca invitaţi pe membrii Operei Maghiare (solişti, instrumentişti şi balerini). De asemenea, în cadrul evenimentului caritabil, va avea loc şi o expoziţie de tablouri cu vânzare, lansarea albumului „Clujul în Imagini” publicată de Asociaţia Photoart şi o tombolă cu licitaţie.

Biletul de intrare va fi sub forma unei donaţii minime de 100 Euro/persoană şi poate fi achitat în contul: Fundaţia „Inima Transilvaniei”, C.U.I. 12561422, IBAN RO97BUCU1021215614092RON, deschis la Alpha Bank Cluj-Napoca.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x