Film – Doctor Strange 3D – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Eroi şi supereroi ai universului Marvel, cu puteri care mai de care mai speciale, au înflăcărat imaginaţia celor mici şi celor mari deopotrivă, de la debut şi până în zilele noastre. De-a lungul timpului, o întreagă pleiadă de personaje cu caracteristici unice şi supranaturale au fost prezente pe marile ecrane în filme care au adus în sălilele de cinema din ce în ce mai mulţi spectatori.

Actorul Benedict Cumberbatch îl interpretează pe Dr. Stephen Strange, supereroul poveştii, alături de Rachel McAdams, Tilda Swinton, Chiwetel Ejiofor, în regia lui Scott Derrickson.


sursa video: youtube

Doctor Strange este un film fantastic, de acţiune şi aventuri, fiind realizat în 3D. Imaginile, în special cele realizate în momente de acţiune sau în cele care apar personaje sau lumi fantastice sunt foarte bine realizate. Fanii genului pot pătrunde în acest fel în lumea fantastică dezvăluită pe parcursul filmului. Chiar dacă acţiunea este intensă şi unele cadre se succed cu rapiditate, creatorii au reuşit să facă totul fluid, cursiv, fără momente care să deranjeze.

Acţiunea ocupă un loc important în poveste, iar personajele vor avea parte de nenumărate încercări şi situaţii limită pe care trebuie să le depăşească. Cu toate acestea, nici partea de poveste şi dezvoltarea adecvată a personajelor nu este lăsată deoparte. Prin firul narativ, personajele sunt dezvoltate suficient, astfel încât acţiunile lor să fie de înţeles şi să dea profunzime şi sens poveştii.

Filmul pare realizat după o reţetă; dar este o reţetă bună, care aduce succes, şi care s-a dovedit de-a lungul timpului a fi pe placul publicului. În câteva rânduri, glumele introduse în poveste par poate puţin studiate, dar sunt amuzante şi prind. Scenele de comedie sunt puţine şi discrete dar aduc un plus de culoare şi simpatie pentru personajul principal. Apreciera publicului este câştigată şi prin felul în care el ajunge să fie un supererou, prin povestea inspiraţională, din care reiese că marile victorii şi destinele excepţionale se nasc uneori în urma unor evenimente nefericite, care duc la o renaştere, la o găsire a unui nou ţel, superior celui precedent, la izbânda spiritului asupra fizicului.

Doctor Strange merită văzut la cinema în 3D. Filmul durează aproape două ore, dar nu se simte. Timpul trece foarte repede, datorită felului în care este prezentată povestea fantastică a lui Dr. Stephen Strange.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x