De interesŞtiri

Lucrări de întreţinere şi reparaţie a drumurilor judeţene au loc şi în luna noiembrie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

La final de noiembrie, pe parcursul săptămânii de lucru care s-a încheiat, lucrări de întreţinere a unor tronsoane de drum judeţean au fost terminate. Consiliul Judeţean Cluj anunţă şi continuarea lucrărilor de investiţii pe alte porţiuni de drum judeţean.

– Marţi, 22 noiembrie, în cadrul programului de lucrări care vizează întreţinerea infrastructurii rutiere a judeţului, pe drumul judeţean DJ 103V, a fost finalizată asfaltarea unui nou sector de drum, din localitatea Vlaha spre localitatea Vălişoara.
Sectorul asfaltat are o lungime de 2.370 kilometri, de la kilometrul 9+400 până la kilometrul 11+770. Totodată, în prealabil, pe acest tronson de drum au fost executate lucrări pregătitoare constând în reciclarea căii de rulare cu adaos de ciment.
Practic, prin îmbunătăţirea infrastructurii rutiere pe drumul judeţean DJ 103V, locuitorii din zonă vor avea asigurat un acces rapid şi în condiţii de siguranţă la drumul judeţean DJ 107M (Săvădisla – Vlaha – Luna de Sus), drum care face legătura în mod direct cu drumul naţional DN1.

– Miercuri, 23 noiembrie, Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că se continuă seria mai amplă a lucrărilor de investiţii pe drumul judeţean DJ 108C Mărgău – Călata – Mănăstireni. Proiectul vizează modernizarea şi reabilitarea unui sector de drum în lungime de peste 23 de kilometri, de la kilometrul 36+050 până la kilometrul 59+000, pe multe sectoare de drum lucrările fiind deja finalizate.
Astfel, în aceste zile au fost finalizate lucrările pe raza localităţii Scrind Frăsinet – poziţii kilometrice cuprinse între kilometrul 56 şi kilometrul 57 – prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi – binder şi strat de uzură, precum şi inserţie de material geocompozit antifisură între cele două straturi de asfalt. Tot pe acest tronson de drum urmează să se execute şanţuri şi acostamente.
Totodată, lucrările de investiţii continuă pe drumul judeţean DJ 108C Mărgău – Călata – Mănăstireni, pe sectorul cuprins între poziţiile kilometrice 50 şi 52.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x