A treia rundă a alegerilor prezidenţiale are loc în Austria

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Austriecii sunt chemaţi azi la urne pentru a-şi desemna preşedintele; este pentru a treia oară în acest an, după ce în luna iulie Curtea Constituţională a ales să invalideze turul doi de scrutin desfăşurat în 22 mai.

Cetăţenii au de ales între Alexander Van der Bellen susţinut de Partidul Verzilor şi Norbert Hofer suţinut de extrema dreaptă din Partidul Libertăţii.

La finalul scrutinului din 22 mai, în urma unui vot strâns, candidatul independent Alexander Van der Bellen a câştigat alegerile cu un avans de mai puţin de 1%. Partidul candidatului de extremă dreapta, Norbert Hofer, a depus o cerere de invalidare a alegerilor, din cauza unor probleme apărute pe parcursul votării. Una dintre problemele în cauză a fost legată de voturile prin corespondenţă, care se pare că au fost numărate prea devreme. Curtea Constituţională din Austria a dat câştig de cauză reclamanţilor, şi astfel rezultatele din turul doi au fost anulate.

Această situaţie a fost una fără precedent în Austria. În urma deciziei Curţii Constituţinale, un nou tur de scrutin a fost programat pentru 2 octombrie 2016. Din cauza unor probleme apărute la votul prin corespondenţă, alegerile au fost amânate pe data de 4 decembrie 2016.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x