Film – Aliatul – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Al doilea război mondial a adus multă durere şi suferinţă în viaţa celor care se aflau în acele vremuri în zonele afectate de conflict. Cu toate că la ordinea zilei erau moartea şi ura, totuşi viaţa îşi continua în paralel cursul firesc, iar iubirea a înflorit chiar şi în cele mai negre şi pline de desnădejde momente.

Sigur că în războaie nu pot să lipsească agenţii secreţi, oamenii speciali care au încântat publicul la fiecare apariţie în literatură şi care se află deasupra tuturor celorlalţi combatanţi, prin inteligenţa lor, prin concentrarea asupra celor mai periculoase şi riscante misiuni. În realizarea cinematografică despre al doilea război mondial, care rulează în prezent pe marile ecrane, Brad Pitt şi Marion Cotillard se află în centrul acţiunii. Filmul este regizat de Robert Zemeckis.


sursa video: youtube

Allied este un film istoric, de acţiune şi dramă. Felul în care sunt prezentate scenele, imaginile surprinse şi redate ca parte integrantă a cadrelor, costumele şi comportamentul personajelor, toate contribuie la crearea unei atmosfere care ne duce cu gândul la anii 40 şi vremea conflagraţiei mondiale. Imaginile din film sunt redate într-un mod clar, simplu, fără multe încurcături sau răsturnări de situaţie, dar urmând un fir narativ care prinde.

Chiar dacă filmul este în esenţă o poveste de dragoste, şi partea de spionaj, cu acţiunea aferentă, este redată suficient, cât să dea culoare poveştii de iubire dintre cei doi protagonişti. Povestea lor pare una simplă şi oarecum previzibilă, dar elemente de surpriză pot să apară în orice relaţie, oricât de fericită şi liniştită pare celor neavizaţi.

Brad Pitt şi Marion Cotillard au fost foarte bine aleşi pentru a interpreta cele două personaje; chimia dintre ei ajută la construirea unei povesti veridice, a unei istorioare care poate până la urmă în simplitatea ei să emoţioneze. Filmul vorbeşte prin acţiunile pe care le redă, pe lângă iubire, şi despre speranţă, optimism şi sacrificiu.

Este un film care merită să fie văzut, mai ales pentru jocul actorilor şi pentru imersiunea într-o lume plină de orori, din care ieşim cu realizarea şansei de a trăi în vremuri de pace şi libertate.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x