Ştiri

Judeţul Cluj s-a împrumutat de la CEC cu 225 milioane lei pentru viitoare lucrări de infrastructură

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Un credit bancar în valoare de 225.000.000 lei (aproximativ 50 milioane de euro), necesar pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene, a fost solicitat şi obţinut de autorităţi. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, este cel care a semnat în 8 decembrie 2016 contractul de împrumut cu CEC Bank S.A.

Astfel, în urma finalizării procedurii de creditare, a cărui criteriu de atribuire a fost „preţul cel mai scăzut”, oferta CEC Bank a fost cea mai avantajoasă, dobânda anuală aferentă acestui credit având o marjă de 0,30%, fără alte comisioane, la care se adaugă ROBOR la 6 luni (Romanian Interbank Offer Rate – reprezintă rata medie a dobânzii pentru creditele în lei, acordate pe piaţa interbancară, şi este stabilită de către Banca Naţională a României.)

În urma accesări acestui credit bancar, Consiliul Judeţean Cluj are în plan reabilitarea a 500 km de drumuri judeţene, investiţii care urmăresc dezvoltarea echilibrată a întregului judeţ. Lucrările efective vor debuta în primăvara anului viitor şi vor dura trei ani.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x