Evenimente

Alessandro Safina a oferit la Cluj un spectacol inedit

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Miercuri seara, renumitul tenor italian Alessandro Safina a urcat pentru prima dată pe scena Sălii Polivalente. Artistul a mai susţinut concerte pentru publicul din România, dar niciodată la Cluj. Sala plină a demonstrat încă o dată că publicul clujean este iubitor de muzică bună, muzică live, şi ştie să aprecieze momentele artistice de calitate.

Încă de la primele acorduri, vocea profundă a tenorului Alessandro Safina a umplut sala de concerte şi a cucerit publicul clujean. După prima piesă, el a ţinut un mic discurs în italiană şi un pic în română, pentru a-şi exprima bucuria de a fi la Cluj, dar şi emoţiile care l-au încercat înainte de a veni aici şi a cânta pentru un public pentru prima dată. De altfel, el a mărturisit starea de anxietate care îl încearcă în legătură cu concertul, şi la conferinţa de presă pe care a susţinut-o cu o zi înainte. Pentru cineva care declară că nu prea vorbeşte, cu siguranţă când o face este într-o manieră plăcută şi amabilă, artistul fiind foarte deschis şi comunicativ şi la întâlnirea cu presa clujeană. El a reuşit să creeze o atmosferă destinsă şi să se facă plăcut din primele momente. În afara scenei, şi nu numai, a demonstrat că este o persoană cu picioarele pe pământ, amabil şi foate simpatic, mai ales când începe să vorbească în limba română.

Piesele din repertoriul lui Alessandro Safina sunt pentru un public variat, atât pentru cel obişnuit cu muzica clasică şi familiarizată cu ariile celebre de operă, cât şi pentru cel care iubeşte ritmul şi melodiile mai energice. Momentele de sensibilitate nu au lipsit şi au fost apreciate la maxim de publicul meloman. Artistul a cântat miercuri seara în italiană, în spaniolă, în engleză şi în franceză, şi a vorbit în italiană şi în română, spre încântarea spectatorilor.

Loredana Groza a fost una dintre surprizele pe care tenorul le-a oferit publicului. El ne-a declarat ca-i place foarte mult piesa „Bună seara iubite” a Loredanei, pe care a auzit-o pentru prima dată la radio, în urmă cu foarte mulţi ani, la una din primele sale vizite în România. Cei doi s-au cunoscut recent, acum două luni, şi în acest scurt răstimp au creat un moment artistic foarte apreciat, mai ales că el a cântat în limba română.

După terminarea concertului, Alessandro Safina a fost ovaţionat şi chemat pentru un bis. El a revenit pe scenă pentru a mai cânta o dată pentru publicul clujean, alături de Loredana Groza, care era într-o formă de zile mari. Chiar şi după ce artistul a revenit pe scenă pentru un bis, a fost greu pentru fani să-l lase să plece de pe scenă.

A fost o seară de neuitat pentru cei prezenţi la Sala Polivalentă, şi dacă ar trebui să caracterizăm spectacolul într-un cuvânt acesta ar fi deosebit.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x