De interesŞtiri

A fost emis ordinul de începere a lucrărilor de proiectare pentru patru drumuri judeţene

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Luni, 19 decembrie 2016, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a semnat ordinele de începere a serviciilor de proiectare pentru patru drumuri judeţene, contracte care au fost deblocate după un blocaj de aproape cinci ani.

Concret, este vorba despre proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene în judeţul Cluj, lot 1, pe DJ 107P Gilău (DN1) – Someşul Rece – Mărişel – DN1R, km 0+00 – km 44+260, respectiv lot II, pe DJ107M Luna de Sus – Băişoara – Buru – limita judeţului Alba, km 0+00 – km 42+000.

Al treilea şi al patrulea ordin de începere a serviciilor de proiectare vizează proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene pe lotul III, respectiv DJ109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealu Jurcii, de la km 10+200 până la km 48+500, respectiv pe lotul IV DJ150 Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu, de la km 0+600 până la km 40+300.

„Prin semnarea ordinelor de începere a serviciilor de proiectare pe aceste patru sectoare de drumuri judeţene am marcat astăzi un nou pas înainte în procesul de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere din judeţ. După 45 de zile vom obţine avizele şi autorizaţiile de construcţie, urmând ca apoi să dăm ordinul de începere a lucrărilor de execuţie, astfel încât în cel mai scurt timp posibil, după un blocaj de cinci ani, să putem beneficia de o infrastructură modernizată şi reabilitată şi pe aceşti nu mai puţin de 160 de kilometri de drumuri judeţene”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Lucrările pe cele patru tronsoane de drumuri judeţene sunt parte a contractului încheiat între Consiliul Judeţean Cluj şi Asocierea SC Kiat Group Construct SRL, SC Tehnic Asisit SRL şi SC Damar Consult SRL. De asemenea, finanţarea lucrărilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare şi reabilitare pe cele patru sectoare de drumuri judeţene este realizată prin intermediul creditului în valoare de 225.000.000 lei contractat de Consiliul Judeţean Cluj în cursul lunii decembrie 2016.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x