Lifestyle

Film – Bad Santa: Aventura continuă – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

A sosit din nou acel moment al anului când cei mici, şi cei mari, deopotrivă, îl aşteaptă pe nelipsitul şi generosul Moş Crăciun. Toţi cei care au fost cuminţi îl aşteaptă în noaptea de Crăciun pe acest pesonaj plin de mister şi bunătate. Lumina sărbătorilor îi învăluie în vraja nopţii de iarnă argintie pe Moş şi pe ajutoarele lui care aduc de fiecare dată bucurie şi căldură în suflete, cu prilejul mult aşteptatei sărbători. Viaţa nu este însă pentru toţi aievea poveştilor pentru copii, şi chiar dacă Moşul are cele mai bune intenţii, acestea pot fi zădărnicite cu mare uşurinţă de voluntarii care-şi oferă serviciile doar pentru a profita de pe urma generozităţii oamenilor de bine.

După mulţi ani, povestea Moşului cel rău a fost scoasă de la naftalină şi pusă pe rafturile cinematografelor, cu acelaşi Billy Bob Thornton în rolul principal, alături de Kathy Bates, Tony Cox, Brett Kelly, Christina Hendricks, în regia lui Mark Waters.


sursa video: youtube

Bad Santa 2 (Bad Santa: Aventura continuă) este o comedie de Crăciun, atipică pentru sezonul în care este promovată pacea şi iubirea între oameni, buna înţelegere şi generozitatea. Filmul redă perfect atmosfera de sărbătoare prin imaginile prezentate, prin muzică, decor şi costume, dar dintr-un punct de vedere diferit de cel clasic al filmelor de familie. În acest peisaj invernal de poveste îşi face simţită prezenţa lumea reală, cea în care nu totul este roz pentru simplul motiv că e Crăciunul. Disperarea şi lăcomia îi provoacă în acest film, pe cei care se află în centrul acţiunii, să comită o serie de acte condamnabile, în frunte cu un voluntar a lui Moş Crăciun.

Billy Bob Thornton este în prezenta realizare cinematografică un Moş rău foarte bun. El face comedie într-un stil unic, este foarte amuzant şi reuşeşte să se facă plăcut, cu toate actele necugetate şi violente pe care le provoacă uneori. Chiar dacă este o comedie şi se urmăreşte clar distrarea publicului sătul doar de filme cu caractere pozitive şi zen de sărbători, filmul aduce şi câteva momente de emoţie şi sensibilitate. În Bad Santa 2, toate personajele principale sunt prezentate în lumina lor adevărată, dincolo de aparenţe, atât de înşelătoare în cele mai multe cazuri.

Modalitatea de exprimare şi limbajul folosit este pe alocuri foarte vulgar, dar nu departe de realitate. Cu toate că felul foarte colorat în care personajele se exprimă poate fi regăsit şi în viaţa de zi cu zi, acest film nu este unul la care copiii să fie expuşi. Este un film cu momente amuzante care stârnesc hohote de râs dar având în vedere unele scene mai puţin ortodoxe, filmul este recomandat exclusiv pentru adulţi.

Pentru a-l vedea pe Moşul cel rău în acţiune, în special în perioada Crăciunului, o vizită la cinema merită, în cazul în care privitorii nu sunt ofensaţi de limbajul vulgar sau de acţiunile total lipsite de corectitudine politică. Este un film care însă poate fi văzut şi Crăciunul viitor sau oricând, la televizor, cu acelalşi impact.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x