Pentru a se orienta cu uşurinţă în vacanţă, turiştii români au la dispoziţie un „Ghid de călătorie pentru sărbătorile de iarnă 2016”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Turiştii români care aleg să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în afara României au la dispoziţie un ghid din care pot să culeagă informaţii sigure şi relevante despre ţara în care au ales să-şi petreacă ultimele zile din an. Ghidul de călătorie are în cuprins informaţii pentru unele dintre destinaţiile cele mai căutate de către turiştii români: Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Ungaria.

Ministerul Afacerilor Externe a lansat şi în acest an o ediţie a „Ghidului de călătorie pentru Sărbătorile de iarnă”, pentru a veni în sprijinul celor care se deplasează în străinătate în această perioadă. Cetăţenii români care aleg să călătorească în statele mai sus amintite în scop turistic, pot obţine din acest ghid informaţii utile pentru o vacanţă cât mai sigură şi lipsită de evenimente nedorite.

În primul rând, cel mai important aspect care trebuie avut în vedere în momentul plecării din ţară este obţinerea unei asigurări medicale de călătorie şi procurarea din timp a Cardului european de asigurări sociale de sănătate (asigurarea privată nu poate fi considerată un înlocuitor al Cardului European, ci doar un mijloc complementar de asigurare a accesului mai facil la anumite servicii medicale. Fiecare cetăţean român este direct responsabil pentru plata eventualelor îngrijiri medicale.) Pentru cei care se deplasează cu autoturismul, sunt prezente în ghid toate informaţiile cu privire la preţul Vignetelor şi locurile din care pot fi procurate, limitele maxime de viteză, dotările obligatorii ale maşinilor, numere de urgenţă în cazul în care apar situaţii deosebite, precum şi reglementări vamale.

Pentru toate detaliile, „Ghidul de călătorie pentru Sărbătorile de iarnă 2016” poate fi consultat accesând următoarea adresă: http://www.mae.ro/node/1552.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x