Ştiri

Coaliţia PSD + ALDE a făcut o nouă propunere pentru funcţia de premier al României

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Miercuri a fost anunţată noua propunere a PSD + ALDE pentru funcţia de premier, în persoana lui Sorin Grindeanu. Liviu Dragnea a anunţat cu această ocazie că a luat această decizie în urma consultărilor pe care le-a avut cu alţi colegi din partid şi că propunerea a fost aprobată în Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat.

Sorin Grindeanu deţine în acest moment funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş. El este membru al PSD de 20 de ani şi a fost ministru al Comunicaţiilor în cabinetul Ponta.

După ce prima propunere pentru funcţia de premier a coaliţiei PSD + ALDE, Sevil Shhaideh, a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis marţi, Liviu Dragnea a declarat că a fost propus de colegi chiar el pentru funcţia de premier: „Numai că eu am spus în campanie nişte lucruri pe care le-am spus în mod cinstit şi nu mincinos. Am spus că nu vreau să obţin o funcţie forţând o lege de care toată lumea spune că este şi neconstituţională şi nedreaptă”.

Şi partenerii de coaliţie din ALDE şi-au declarat susţinerea pentru propunerea făcută azi de PSD: „Am decis împreună să nu aruncăm ţara într-o criză politică majoră, astfel încât nu am mers pe calea războiului, ci am mers pe calea înţelepciunii; vrem să guvernăm, vrem să punem în aplicare un program de guvernare comun pe care l-am agreat împreună cu PSD şi astăzi, conducerea PSD a făcut o nouă nominalizare. Ca persoană care a lucrat cu Sorin Grindeanu în Guvernul Victor Ponta, nu pot decât să mă bucur de decizia PSD de a-l nominaliza, este o persoană în care avem încredere, o persoană bine pregătită, o persoană care cred că va fi capabilă să pună în aplicare un program de guvernare comun PSD şi ALDE”, a declarat co-preşedintele ALDE, Daniel Constantin.”

În acest moment, se aşteaptă de la preşedintele Klaus Iohannis un răspuns cu privire la propunerea făcută de cele două partide, de a-l numi în funcţia de prim-ministru al României pe Sorin Grindeanu.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x