Sunt căutate soluţii pentru transformarea malurilor Someşului, prin organizarea unui concurs sub titulatura „Rethinking Someş”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Revitalizarea malurilor Someşului a fost subiectul a multiple dezbateri publice pe care primăria le-a avut alături de societatea civilă, instituţii şi specialişti. Acesta este de altfel proiectul fanion al Strategiei Integrate de Dezvoltare a Zonei Metropolitane Cluj-Napoca.

Primăria Cluj-Napoca, în parteneriat cu O.A.R (Ordinul Arhitecţilor din România Filiala Transilvania), propune o amplă temă de concurs pentru specialişti, vizând transformarea pe termen lung a malurilor Someşului. Astfel, se doreşte găsirea celor mai bune soluţii pentru parcursul râului Someş pe teritoriul Clujului, care să fie gândite unitar într-un masterplan, astfel încât să se asigure o dezvoltare coerentă a acestor zone pentru următoarele decenii.

Publicul a fost de asemenea implicat în ultimii ani în proiecte precum „Someş Delivery” şi „Someş 2021: Sunt Riveran!”, două exemple de iniţiative ce vizează râul, generate de societatea civilă şi sprijinite de Primăria Cluj-Napoca.

Competiţia încurajează creativitatea, susţinând în acelaşi timp cercetarea arhitecturală şi implementarea de proiecte contemporane în sit urban, dar cu sensibilitate şi respect faţă de elementele existente.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x