Lifestyle

Film – Pasagerii 3D – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

O nouă viaţă, un nou început, o nouă formă de organizare a societăţii, o întreagă lume nouă potenţial perfectă, sunt câteva dintre dorinţele manifestate în filmele de ştiinţă şi imaginaţie, filme care de cele mai multe ori prezintă scenarii posibile pentru o societate mai avansată, pentru o umanitate care a reuşit să treacă dincolo de barierele impuse de tehnologia limitată din prezent. Omenirea visează din cele mai vechi timpuri la ce se află dincolo de nori, la nemărginirea cosmosului cu toate misterele neelucidate şi lumile imposibil de atins pentru o specie aflată la început de drum în ceea ce priveşte tehnologia necesară explorării spaţiului cosmic.

O nouă viziune asupra noilor lumi care stau la dispoziţia umanităţii şi a călătoriei pe care temerarii colonizatori trebuie să o facă este transpusă şi în noua realizare cinematografică sci-fi, avându-i în rolurile principale pe Jennifer Lawrence şi Chris Pratt, sub îndrumarea regizorală a lui Morten Tyldum.


sursa video: youtube

Passengers (Pasagerii) este în primul rând un sci-fi romantic, plin de aventură şi dramă, fiind realizat în 3D. Imaginile sunt o parte importantă a filmului, felul în care sunt realizate aduc un plus de valoare şi fac ca experienţa vizionării să fie una plăcută. Pe lângă cele extraordinare ale cosmosului, prin care pluteşte spre noua destinaţie nava spaţială, câteva imagini din momentele de maximă tensiune sunt foarte bine realizate şi interesante. Dacă nu ar fi senzaţia de pericol care le însoţeşte, ar putea fi chiar frumoase de privit, ca manifestare a elementelor primordiale aflate în stare de imponderabilitate sau pe cale să atingă cotele maxime ale rezistenţei într-o anumită formă. Singura scăpare a realizatorilor sunt câteva scene în care planul apropiat este blurat, pentru a scoate în evidenţă personajul din planul secund; această modalitate de filmare şi redare a scenei pare cel puţin inutilă (mai ales într-un film 3D) şi nu aduce nimic în plus momentului.

Acţiunea filmului este bine construită, are un crescendo bine dozat şi duce spre deznodământ într-un mod natural. Chiar şi părţile de maximă intensitate sunt foarte bine realizate, şi contrar unor filme sci-fi în care nu se întelege exact care a fost problema şi de ce eroii se află într-un moment de cumpănă, aici problemele tehnice cu care se confruntă personajele sunt uşor de înţeles şi toată acţiunea are sens.

Actorii, puţini la număr în acest film, au fost foarte bine aleşi. Fiecare îşi joacă rolul credibil şi contribuie la realizarea unei poveşti interesante şi care merită urmărită. Jennifer Lawrence şi Chris Pratt arată foarte bine şi chimia dintre ei este palpabilă. Partea romantică a filmului este una reuşită, graţie celor doi protagonişti. De altfel, fiind un film cu atât de puţine personaje, parte cea mai importantă a filmului, pe lângă imaginile din spaţiu, este cu siguranţă legătura dintre cei doi şi felul în care reuşesc să se completeze.

Este un film care merită să fie văzut. Prin povestea spusă, Passengers reuşeşte să emoţioneze şi să păstreze viu interesul spectatorilor, de la început şi până la final.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x