Revelion 2017 în Piaţa Unirii

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Cei care vor alege să-şi petreacă ultimele ore din an în centrul oraşului, la spectacolul organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, vor avea parte de muzică live între orele 22:00 şi 01:00, lumini spectaculoase, focuri de artificii şi multă veselie.

Spectacolul de Revelion va începe în Piaţa Unirii la ora 22:00, cu un concert de muzică arhaică, susţinut de Florin Ştefan, acompaniat de taraf.
Florin Ştefan a pus bazele unui proiect unic în România, dar şi în Europa, folosind instrumente muzicale arhaice. Repertoriul său include muzica din folclorul tracilor, în care sunt prezentate cântece străvechi, cunoscute în zonele Maramureşului, Ţara Moţilor, Bistriţa, precum şi câteva piese ale lui Gheorghe Zamfir şi Fănica Luca (Doină din Ardeal, Ciocârlia etc).

Începând cu ora 23:00, participanţii vor avea parte de un concert aniversar Semnal M, la împlinirea a 40 de ani de activitate.
În anul 1977, din iniţiativa lui Iuliu Merca şi a lui Ştefan Boldijar, din Cluj pleacă un „semnal de alarmă” prin muzica rock românească, pe care 40 de ani mai târziu îl cunoaştem ca Semnal M. În stilul rock curat şi unic, artiştii au reuşit rapid să se impună şi să ajungă la inimile iubitorilor de gen.
De-a lungul timpului, Semnal M a trecut prin diverse transformări de componenţă, păstrând acelaşi stil propriu care i-a consacrat, astfel că orice întâlnire cu ei este memorabilă pentru fiecare generaţie.
Cu un număr impresionant de concerte şi înregistrări, trupa a ajuns la 40 de ani de activitate artistică şi muzicală. Cele mai multe piese ale formţiei au fost compuse şi orchestrate de Iuliu Merca, membru fondator Semnal M, multe dintre ele plasând trupa pe locurile fruntaşe în topuri: Moara, Spune-mi cine eşti, Bal la Apahida, Desculţ în iarbă, La fereastra ta etc.
În prezent, Semnal M îi are în componenţă pe: Ştefan Boldijar (solist vocal, chitară bass, membru fondator), Florin Ştefan (chitară, voce), Nicu Barna (chitară, percuţie, voce) şi Sorin Zamfir (tobe).
Semnal M, prin melodiile care sunt fredonate la fiecare concert de miile de fani prezenţi, surprind mereu şi oferă spectacole memorabile, amintind că muzica lor este şi astăzi în actualitate.
La ceas aniversar, Primăria Cluj-Napoca invită clujenii să le mulţumească, să-i aplaude şi să-i susţină, să cânte împreună cu ei, scandând într-un glas „La Mulţi Ani, Semnal M! Suntem mândri de voi!”

Punctul culminant al serii va fi jocul de lumini şi artificiile de la miezul nopţii. Peste 700 de sticle de şampanie sunt pregătite de către municipalitate pentru cei care vor celebra Revelionul în Piaţa Unirii.

După trecerea în Anul Nou, de la ora 00:15, va avea loc un concert susţinut de trupa clujeana BigToneZ.
Trupa a fost fondată în 2011 şi este formată din 4 muzicieni cu multă experienţă. Repertoriul lor cuprinde exclusiv muzică blues, în stil american, care rezonează cu fanii lui Eric Clapton, BB King, Stevie Ray Vaughan şi mulţi alţi artişti de blues cunoscuţi în toată lumea. BigToneZ propun un spectacol care cuprinde atât piese mai lente, încărcate de emoţie, cât şi piese alerte, care pun spectatorii în mişcare.

Căsuţele de la Târgul de Crăciun vor fi deschise şi de Revelion. Toţi cei care vor să petreacă seara de Anul Nou în inima oraşului vor avea ocazia să achiziţioneze produse de sezon: ceai sau vin fiert cu scorţişoară, migdale şi nuci glazurate, produse tradiţionale, produse artizanale şi multe alte bunătăţi de sezon.
Sâmbătă, 31 decembrie 2016, intrarea la patinoarul din Piaţa Unirii va fi gratuită.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x