Film – La La Land – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Muzică, poveste, dans, iată câteva dintre ingredientele care îi atrag în sălile de cinema pe iubitorii de spectacol şi divertisment. Dacă de cele mai multe ori textul stă la baza realizărilor cinematografice, sunt şi cazuri, mai rar în zilele noastre, în care accentul se pune pe muzică şi dans, pe îmbinarea dintre visare şi realitate.

Filmul muzical al anului 2016, avându-i în distribuţie pe Ryan Gosling şi Emma Stone în rolurile principale, rulează în prezent pe marile ecrane. Filmul a fost realizat sub bagheta regizorală a lui Damien Chazelle.


sursa video: youtube

La La Land este un film muzical, cu accente de dramă şi comedie. Felul în care au fost realizate scenele şi modul în care au fost filmate cadrele demonstrează încă o dată că profesionalismul, combinat cu imaginaţie şi talent, duc în cele din urmă la crearea unor momente speciale în sala de spectacol şi pot face ca privitorii să se piardă în visare. Hollywood-ul a fost dintotdeauna un tărâm plin de magie pentru iubitorii celei de-a şaptea arte, un ţinut plin de oportunităţi şi de promisiuni. Chiar dacă acest târâm este unul plin de frumuseţe, nu este şi uşor de cucerit. De cele mai multe ori, drumul spre glorie este presărat cu momente de agonie, cu nereuşite şi deziluzii, cu durere şi dezamăgire. Doar cei mai pasionaţi cavaleri ai dialogurilor şi monologurilor vor ajunge în cele din urmă să răzbească şi să urce pe cele mai înalte trepte ale cetăţii filmului, pentru a fi aclamaţi şi adoraţi de marele public.

Chiar dacă povestea din La La Land este una clasică, felul în care este abordată face ca spectacolul vizionării să fie unul excepţional. Imaginile sunt foarte bine realizate, nu există nici un moment de stângăcie în tot filmul, iar la final sunt îmbinate într-o înlănţuire de cadre tăiate perfect, introduse fie în stilul celor din anii în care filmele muzicale erau cele mai populare, fie în stilul modern, clar şi simplu.

De altfel, timpul în care loc acţiunea pare unul incert, prin multitudinea de îmbinări de decor, costumaţie, muzică şi dans. Acest amalgam de stiluri este foarte bine realizat şi duce la o realizare cinematografică plină de farmec, din care nu mai este cale de scăpare în propriile gânduri. Filmul rămâne în minte şi după ce se termină, reuşeşte să trezească emoţie şi să o ducă dincolo de uşile sălii întunecate de cinema.

Ryan Gosling şi Emma Stone sunt extraordinari în acest film, chimia dintre ei este palpabilă şi emoţiile lor devin ale publicului, atras inevitabil în această poveste romantică. Interacţiunea dintre cei doi este foarte bine realizată şi dozată, iar momentele de muzică şi dans sunt pline de farmec. Talentul protagoniştilor face ca La La Land să fie cu adevărat o poveste interesantă, un moment de rupere din cotidian şi o experienţă care merită repetată.

Pentru cei care iubesc jazz-ul, filmul merită văzut. Pentru cei care detestă jazz-ul, filmul merită văzut. Pentru cei pasionaţi de filme muzicale, filmul merită văzut. Pentru cei care nu îndrăgesc în mod deosebit filmele muzicale, filmul merită văzut. La La Land este unul dintre cele mai bune filme realizate în anul care tocmai s-a încheiat şi merită un loc de cinste în topul realizărilor cinematografice care trebuie văzute, dacă se poate pe un ecran mare, la cinema.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] astăzi unul dintre cele mai longevive și de succes musicaluri din toate timpurile, „My Fair Lady” a avut premiera mondială pe Broadway, în 15 martie 1956 […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x