De interes

Recomandările specialiştilor pentru zilele geroase

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Pentru a evita apariţia unor probleme grave de sănătate, specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii fac o serie de recomandări, în special pentru persoanele cu un risc crescut de îmbolnăvire.

În zilele cu temperaturi scăzute, este recomandabilă evitarea deplasărilor în spaţii deschise şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecţie adecvate – căciuli, mănuşi etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea medicului.

Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, ar trebui să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.

În această perioadă, o atenţie specială trebuie să se acorde copiilor – aceştia nu trebuie lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportaţi pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.

Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon. În această perioadă este de asemenea foarte importantă şi alimentaţia, care ar trebui să fie compusă în special din alimente bogate în proteine, fructe şi legume.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x