De interesŞtiri

Traficul de pe aeroportul clujean este în continuă creştere

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Anul trecut, un număr record de pasageri au trecut porţile Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj.

Anul 2016 a reprezentat pentru aeroportul din Cluj momentul înregistrării unor cifre fără precedent în ceea ce priveşte traficul aerian, respectiv circa 1.9 milioane de pasageri, în creştere cu 25% comparativ cu anul 2015, conform estimărilor transmise de Consiliului Judeţean Cluj.

Aceste valori de trafic consolidează poziţia aeroportului clujean de al doilea aeroport al ţării, după Bucureşti – Otopeni, dar şi de important centru aeroportuar regional, în condiţiile în care, în această zonă a Europei se vorbeşte în ultima perioadă de trei mari aeroporturi – Budapesta, Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Pentru anul 2017 se estimează că Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj, regie autonomă aflată în subordinea Consiliului Judeţean, va avea un trafic cuprins între 2.7 şi 3 milioane de pasageri. Astfel, dacă în anul 1997 traficul anual era de circa 32.000 de pasageri, se preconizează ca anul 2017 să marcheze creşterea de circa 100 de ori a traficului aerian comparativ cu acel moment.

Recordul pentru cei mai mulţi pasageri transportaţi într-o lună calendaristică a fost înregistrat anul trecut în luna august, când peste 200.000 pasageri au trecut pragul aeroportului din Cluj, în creştere cu peste 33% raportat la perioada similară a anului precedent.

În ceea ce priveşte anul 2017, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj va deschide zece noi destinaţii, care se adaugă celor 14 inaugurate anul trecut, urmând a fi astfel puse la dispoziţia călătorilor nu mai puţin de 46 de destinaţii interne şi externe.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x