Evenimente

Concurs de schi în staţiunea Muntele Băişorii

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ziua de sâmbătă, 21 ianuarie 2017, ora 12:00, va marca debutul primului concurs de schi al acestui sezon, în staţiunea Muntele Băişorii, sub titulatura „Cupa Nan Marian”.

Competiţia se va desfăşura pe Pârtia Veche din staţiune. Această primă ediţie a evenimentului este organizată de Serviciul Public Judeţean Salvamont – Salvaspeo Cluj, serviciu public de interes judeţean aflat în subordinea Consiliului Judeţean Cluj.

„Cupa Nan Marian” este un concurs ce se adresează tuturor practicanţilor de schi, indiferent de categoria de vârstă. Pe lângă evenimentul sportiv în sine, participanţii vor putea asista şi la o coborâre cu torţe pe Pârtia Veche, în jurul orei 19:00, precum şi de o sesiune de jocuri transilvănene, program artistic ce urmează a se desfăşura la o pensiune din zonă.

Conform informaţiilor transmise de forului administrativ judeţean, numele competiţiei vine de la Zai Marian Nan, născut în data de 4 noiembrie 1978, care la numai 38 de ani, în 4 septembrie anul trecut, a decedat. În scurta lui viaţă el a fost considerat un adevărat stâlp al comunităţii. Născut şi crescut în Băişoara, a fost mereu preocupat de sprijinirea localnicilor din comuna sa natală. S-a implicat în dezvoltarea infrastructurii din Muntele Baişorii, a contribuit la crearea de numeroase locuri de muncă pentru localnici, a sprijinit familiile sărace, fiind totodată unul dintre susţinătorii mişcării turistice din staţiunea Muntele Baişorii. În ultima perioadă a vieţii lui a dorit să ofere un sprijin mai mare comunităţii, devenind consilier local. Nan a fost întotdeauna motorul de bucurie şi speranţă al Muntelui Baişorii, determinându-i pe cei care l-au cunoscut să continue munca sa. Cupa Nan Marian este doar începutul unui proiect mai amplu pe care asociaţia, care îi poartă numele, doreşte să îl dezvolte pentru Baişoara şi pentru localnicii acestei comune.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x