Asociaţia „Produs de Cluj” participă la Expoziţia Internaţională „Săptămâna Verde” de la Berlin

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Asociaţia „Produs de Cluj” va participa în perioada 20 – 29 ianuarie la cea de-a 82-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale „Săptămâna Verde” (Die Internationale Grüne Woche sau I.G.W.) de la Berlin, Clujul fiind, astfel, reprezentat pentru a treia a oară consecutiv la una dintre cele mai prestigioase expoziţii internaţionale dedicate alimentaţiei, agriculturii şi horticulturii.

Consiliul Judeţean Cluj informează că la ediţia din acest an a I.G.W., Asociaţia „Produs de Cluj” va fi prezentă cu cinci producători şi meşteşugari locali, unii dintre cei mai reprezentativi întreprinzători din judeţ. Vizitatorilor expoziţiei le vor fi prezentate mierea de albine şi produsele apicole provenite din stupinele locale, precum şi articole pe bază de lavandă realizate de cultivatorii primei plantaţii din judeţ. Lor li se vor alătura doi artizani populari care vor pune la dispoziţia cunoscătorilor costume populare din zona Transilvaniei şi obiecte decorative şi uzuale sculptate în lemn.

„Remarcăm cu satisfacţie faptul că, în demersul său constant de promovare a celor mai alese şi autentice produse, tradiţii şi valori ale Clujului, Asociaţia Produs de Cluj a completat seria de reprezentări pe plan judeţean şi naţional cu participări la cele mai renumite târguri şi manifestări internaţionale de profil. Sunt mai mult decât convins că reprezentanţii Clujului vor impresiona, din nou, vizitatorii acestei manifestări expoziţionale de mare tradiţie, contribuind la promovarea imaginii judeţului”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Prezenţa clujeană, cu acest tip de exponate, are la bază experienţa ediţiilor anterioare, ocazii cu care Asociaţia Produs de Cluj a reuşit să convingă publicul berlinez de calitatea şi valoarea acestora. De altfel, standul clujean s-a bucurat, la fiecare ediţie, de vizita, aprecierea şi sprijinul misiunii diplomatice a României la Berlin, precum şi a Ministerului Agriculturii.

Expoziţia Internaţională „Săptămâna Verde” a fost organizată pentru prima dată în anul 1926 şi este locul de desfăşurare al Forumului Global pentru Alimentaţie şi Agricultură, eveniment la care participă 60 de ministere de profil. Cu o medie de peste 400 de mii de vizitatori pe ediţie, I.G.W. este considerată a fi un barometru al tendinţelor în domeniu.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x