Film – Aterizare forţată! – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Comediile franţuzeşti au fost foarte apreciate de-a lungul timpului, actorii de renume din Hexagon având un dar aparte în a stârni amuzamentul publicului. De la producţiile comice sau romantice care umpleau sălile de cinema a trecut foarte mult timp şi filmele de origine franceză au devenit tot mai rare pe marile ecrane din România.

În prezent, în cinematografele din toată ţara, actori francezi din noul val: Ary Abittan, Medi Sadoun, Cyril Lecomte, pot fi urmăriţi în noul film regizat de Philippe de Chauveron.


sursa video: youtube

Last call for nowhere sau Débarquement immédiat! tradus la noi Aterizare forţată!, este un film care se încadrează la categoria comedie. Cu toate că realizatorii din Hexagon au un bun renume în ceea ce priveşte genul, de data aceasta nu au reşit să facă cinste stilului clasic de comedie franceză. Firul narativ este unul destul de simplu – aduce schimbări de situaţie, dar nu suficient cât să facă din film unul palpitant şi cu o acţiune interesant de urmărit, are şi câteva momente amuzante, dar mult prea puţine pentru a se încadra cu adevărat la stilul de comedie. Sunt şi câteva scene, din fericire puţine, în care prin faze greţoase se pare că realizatorii încearcă, după ce au urmărit câteva comedii proaste, să facă publicul să se distreze.

Imaginile din film sunt bine realizate, cadrele filmate prin Europa aduc o imagine realistă a unei zone pe care nu o prea întâlnim în filmele realizate la Hollywood. Coloana sonoră este la limita rezonabilului, nici nu încurcă, dar nici nu rămâne în amintire prin nimic.

Actorii aleşi aduc un plus de credibilitate poveştii, prin transpunerea unei realităţi prezente în Franţa în momentul de faţă. Chiar dacă prin fizionomie şi comportament aduc un plus filmului, acest avantaj este anulat de scenele în care trebuie să exagereze sau de cele în care totul e plictisitor.

Se pare că marile producţii franţuzeşti la care publicul era în delir şi lacrimile provocate de prea mult râs curgeau şiroaie pe obraji, au luat o pauză. Acestor filme remarcabile şi de bun gust le-au luat locul producţiile mediocre, cu mici scenete preluate din producţiile hollywoodiene de prost gust, în care se încearcă să se distreze privitorii prin anumite momente greţoase şi fără prea multă bătaie de cap pentru a realiza cu adevărat scene comice de calitate şi care să rămână în amintire.

Filmul Aterizare forţată! nu merită văzut.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x