Ştiri

Lucrările de stabilizare a terenului din Parcul Industrial Tetarom I au fost încheiate

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Consiliul Judeţean Cluj a recepţionat, la terminarea acestora, lucrările de stabilizare a versantului nordic al Dealului Hoia, lucrări necesare pentru implementarea proiectului cu finanţare europeană „Dezvoltare Parc Industrial Tetarom I, edificare Clădiri, Extindere şi Modernizare Infrastructură” – Măsuri minime necesare pentru limitarea efectelor alunecărilor de teren.

Comisia de recepţie, formată din experţi ai forului administrativ judeţean, ai Inspectoratului Judeţean în Construcţii şi ai Primăriei Cluj-Napoca a constatat, în prezenţa reprezentanţilor constructorului SC Hidroconstrucţia SA, ai dirigintelui de şantier SC Aquaserv SRL şi ai proiectantului, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, faptul că lucrările au fost executate cantitativ şi calitativ conform proiectului tehnic.

Ulterior acestei etape, facilităţile edificate prin intermediul proiectului de extindere a Parcului Industrial Tetarom I, respectiv clădirea de birouri, cele două hale de producţie şi depozitare precum şi imobilul administrativ, vor deveni pe deplin funcţionale.

Obiectivul general al proiectului de extindere a Parcului Industrial Tetarom I, proiect a cărui cofinanţare nerambursabilă a fost asigurată în proporţie de 50% prin Fondul European de Dezvoltare Regională, îl constituie creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor în zona metropolitană Cluj-Napoca. Astfel, prin dezvoltarea şi extinderea Tetarom I, Consiliul Judeţean îşi propune să vină în sprijinul atât al dezvoltării activităţii economice a IMM-urilor autohtone, cât şi cu potenţial de atragere de investiţii străine, care să folosească resursa materială şi umană din regiune.

În prezent, Parcul Industrial Tetarom I se întinde pe o suprafaţă de 320.000 de mp, cu un grad de ocupare de 100%, aici fiind create peste 2.000 de locuri de muncă. Valoarea totală a investiţiilor deja atrase în Parcul Industrial Tetarom I este de peste 60 de milioane de euro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x