Filiala Zorilor a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” s-a redeschis

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Într-un spaţiu complet renovat şi amenajat după cele mai înalte standarde de calitate, Filiala Zorilor a Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” Cluj îşi aşteaptă vizitatorii după următorului program de funcţionare: luni, miercuri şi joi de la ora 12:00 la ora 20:00, iar marţi şi vineri între orele 8:00 şi 16:00.

După aproximativ o jumătate de an, perioadă în care porţile sale au fost închise publicului, aceasta a fost redeschisă şi a devenit complet funcţională, cu o imagine ultramodernă şi, în acelaşi timp, inedită. În perioada în care Filiala Zorilor a fost închisă, s-au desfăşurat ample lucrări de reabilitare a sălilor de studiu, spaţiul fiind mărit semnificativ, de la 238 de mp la 622 de mp, astfel încât cititorii să beneficieze de toate facilităţile pe care le poate oferi o bibliotecă publică modernă.

Au fost create şi spaţii de lectură în funcţie de categoria de vârstă a publicului, astfel că, în prezent, există un spaţiu pentru copii, unul pentru adolescenţi şi tineri, precum şi unul pentru adulţi – zona de împrumut. Dat fiind faptul că suprafaţa utilă a fost mărită, în urma lucrărilor de modernizare a fost creată şi o sală pentru bunici, în care persoanele în etate pot lectura, socializa sau pot beneficia, în mod gratuit, de cursuri de limbi străine şi operare pe calculator. Totodată, există şi un spaţiu destinat micilor ONG-uri care nu dispun de un sediu propriu pentru desfăşurarea activităţii, fiind amenajată şi o sală numită sugestiv „Sala de lectură în linişte”, spaţiu dedicat preponderent studiului.

„Ceea ce este cu adevărat important e faptul că, în urma unei investiţii consistente finanţate integral din bugetul Consiliului Judeţean, am reuşit să renovăm în totalitate şi să modernizăm Filiala Zorilor, transformând-o în una dintre cele mai moderne biblioteci publice din ţară. La fel de îmbucurător e şi faptul că, mărind suprafaţa sălilor de studiu cu peste 160%, aceasta este mai mult decât pregătită să îi primească pe cititorii proveniţi din cartierele mai recent dezvoltate Bună Ziua şi Europa”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Consilul Judeţean Cluj informează că filiala Zorilor îşi aşteaptă vizitatorii cu o colecţie de nu mai puţin de 34.284 de volume, urmând ca în cel mai scurt timp să fie achiziţionate şi altele noi. Un alt beneficiu al acestui proiect este acela că cititorii beneficiază de serviciul de autoîmprumut şi autorestituire.

Valoarea totală a investiţiei ce a fost demarată la mijlocul anului 2016 se ridică la 527.000 de lei, finanţare asigurată integral din bugetul Consiliului Judeţean Cluj.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x