Asociaţia Produs de Cluj a participat la „Săptămâna Verde de la Berlin”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Prima manifestare expoziţională a anului 2017 la care Asociaţia Produs de Cluj a participat, Expoziţia Internaţională Săptămâna Verde de la Berlin, s-a încheiat. Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că, la fel ca la ediţiile anterioare, asociaţia a reprezentat cu mult succes comunitatea locală şi produsele realizate de către întreprinzătorii clujeni, reconfirmând astfel rolul de promotor al iniţiativelor private care au la bază cultura şi valorile tradiţionale.

România a fost reprezentată la Berlin de 12 producători, cinci dintre aceştia fiind clujeni, ajunşi la târg cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj, prin Asociaţia Produs de Cluj. Expozanţii clujeni au prezentat la târg miere de albine şi produse apicole, lavandă şi articole fabricate din lavandă, costume populare din zona Transilvaniei şi obiecte sculptate din lemn.

Standurile clujenilor s-au bucurat de aprecierea vizitatorilor, fie ei simpli cumpărători sau oficialităţi prezente la târg. La ediţia din acest an a târgului de la Berlin, cel mai important eveniment din lume din domeniul agriculturii şi industriei alimentare, au participat 1.650 de expozanţi din 66 de ţări, care au expus cele mai bune produse alimentare din punct de vedere calitativ şi care sunt considerate a fi reprezentative pentru comunităţile din care provin.

Târgul a fost vizitat, potrivit organizatorilor, de aproximativ 400.000 de persoane, ceea ce confirmă rolul de târg de frunte de agro-bussines la nivel internaţional.

În cadrul manifestării a avut loc şi Forumul Global pentru Alimentaţie şi Agricultură la care au participat 83 de miniştri de profil. Discuţiile din cadrul acestuia s-au axat pe calitatea şi siguranţa produselor alimentare, precum şi pe problematica aprovizionării cu alimente a populaţiei mondiale aflată în continuă creştere.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x