Ştiri

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a primit autorizaţiile de construcţie pentru lucrări de extindere şi modernizare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Programul de extindere şi modernizare a aeroportului clujean a primit undă verde. Pentru cele două obiective din cadrul programului, „Construirea platformei de staţionare aeronave şi suprafeţe de handling aferente la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj” şi „Modernizarea terminalului plecări – zona regrupare la Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj”, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a semnat Autorizaţiile de Construire în vederea organizării executării lucrărilor.

Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj a traversat o amplă etapă de dezvoltare în cei 20 de ani trecuţi de la momentul preluării acestuia de către Consiliul Judeţean Cluj, traficul anual de pasageri înregistând o creştere de aproape 100 de ori. Astfel, pentru anul 2017 se estimează că aeroportul clujean va avea un trafic cuprins între 2.7 şi 3 milioane de pasageri, parametri indicaţi inclusiv de statisticile realizate la finalul anului 2016 conform cărora traficul aerian a înregistrat o creştere cu aproximativ 25% comparativ cu cel din anul 2015.

În acest context, a devenit evident faptul că trendul constant ascendent nu ar putea fi susţinut corespunzător decât printr-o redimensionare adecvată a infrastructurii de transport aferente, respectiv o modernizare şi creştere a capacităţii celor două terminale, primul vizat fiind cel de plecări.

În ceea ce priveşte construirea unui platforme de staţionare pentru aeronave, această investiţie a devenit indispensabilă având în vederea creşterea constantă, corelativ cu cea a traficului de pasageri, a numărului de mişcări şi aeronave deservite, informează Consiliul Judeţean Cluj.

În cursul anului 2017, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj va deschide zece noi destinaţii care se adaugă celor 14 inaugurate anul trecut, urmând a fi astfel puse astfel la dispoziţia călătorilor 46 de destinaţii interne şi externe. În aceste condiţii, în care traficul aeronavelor este tot mai dinamic, aeroportul clujean este nevoit să îşi suplimenteze numărul de poziţii de staţionare aeronave cu o capacitate portantă suficientă pentru accesul tuturor tipurilor de aeronave de categoria C, iar în perspectivă de categoria D sau E.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x