Legendarul saxofonist american Kenny Garrett revine la Cluj-Napoca

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca va găzdui pe 25 februarie 2017, începând cu ora 20:00, concertul lui Kenny Garrett. După 2 show-uri cu casa închisă în 2015 şi 2016, legendarul saxofonist american readuce sunetul impecabil de jazz pe scena clujeană odată cu turneul de promovare al celui de-al patrulea album: „Do Your Dance”.

Numit de publicaţia Washington City Paper drept „cel mai important saxofonist alto al generaţiei sale”, iar de către The New York Times „cel mai admirat saxofonist alto de jazz după Charlie Parker”, Kenny Garrett a reuşit să bucure iubitorii muzicii jazz cu nenumărate acorduri fine şi colaborări cu artişti de renume mondial precum: Sting, Guru, Q-Tip, Woody Shaw, Freddie Hubbard sau Art Blakey & The Jazz Messangers. În palmaresul său se află, de asemenea, şi un premiu Grammy la categoria: „American post bop jazz saxophonist and flautist” şi numeroase alte premii, distincţii şi nominalizări.

Pe 25 februarie, la Cluj-Napoca se va afla în compania pianistului Vernell Brown, a bassistului Corcoran Holt, a bateristului Marcus Baylor şi a percuţionistului Rudy Bird, alături de care va încânta publicul cu un nou album, cu noi sunete şi o nouă abordare aşa cum el însuşi afirmă: „Nu vă aşteptaţi să cânt la fel ca la ultimul meu concert. Mă schimb mereu, urmărind ceea ce spiritul meu simte!” – Kenny Garrett.

Kenny Garrett s-a născut în 9 octombrie 1960. Artistul a debutat mai întâi ca membru, în 1978, al Orchestrei Duke Ellington (condusă pe atunci de fiul marelui şef de formaţie, Mercer Ellington), trei ani mai târziu ca saxofonist în Orchestra Mel Lewis, apoi în Quartetul bateristului Dannie Richmond. Un spirit dinamic şi creativ, el a colaborat cu succes timp de 5 ani cu celebrul trompetist Miles Davis care i-a oferit ajutor şi în crearea primelor sale trei albume. În prezent, datorită pasiunii sale pentru a produce muzică de calitate, discografia sa numără nu mai puţin de 19 albume în calitate de lider şi alte 31 de discuri ca sideman.

Kenny Garrett se va afla în România în turneul de promovare a noului său album „Do Your Dance”, şi va oferi 2 show-uri de excepţie, pe 23 februarie la Bucureşti şi pe 25 februarie la Cluj-Napoca.

Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziționate online accesând următorul link: http://www.eventim.ro/ro/bilete/kenny-garrett-do-your-dance-cluj-napoca-casa-de-cultura-a-studentilor-932267/performance.html sau offline din reţeaua Eventim.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x