Film – Goana după aur – merită sau nu?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Visele frumoase, în care cele mai mari deziderate devin realitate, pot fi un imbold pentru a lua viaţa în piept şi a acţiona într-o manieră inedită. Dorinţa de aventură, de recunoaştere a calităţilor profesionale şi desigur, nu în ultimul rând, dorinţa de îmbogăţire, atunci când devine stringentă, reuşeşte să domine teama de eşec şi eventualele pericole. Instinctul şi credinţa în propria viziune devin busola după care drumul care urmează poate deveni unul care duce la pierzanie şi eşec răsunător sau la victorie şi extaz.

În povestea inspirată din fapte reale care rulează în prezent pe marile ecrane, temerarul căutător de aur şi recunoaştere este jucat de Matthew McConaughey, alături de Edgar Ramírez şi Bryce Dallas Howard în rolurile principale. Regia filmului este semnată de Stephen Gaghan.


sursa video: youtube

Gold (Goana după aur) este un film de aventuri, o dramă inspirată din fapte reale, cu accente de thriller. Imaginile din film surprind părţi ale lumii şi modalităţi de a trăi foarte diferite, dar din păcate nu surprinde suficient frumuseţea şi grandoarea lumii sălbatice, inaccesibilă marii majorităţi a populaţiei, la fel cum nu surprinde suficient şi într-o manieră care să atragă, lumea celor influienţi şi bogaţi, lume care din nou nu este uşor accesibilă tuturor. Totul pare a fi fost filmat cu aparatură veche, pentru a părea o peliculă realizată în anii 80, moment în care se petrece acţiunea. Acest aspect nu este unul care să aducă un plus de calitate sau credibilitate filmului, ci face ca totul să pară de slabă calitate.

Acţiunea, partea de aventură, toate ar trebui să aducă un plus de interes şi de emoţie, de thriller, dar chiar dacă povestea este una interesantă, cu răsturnări de situaţie care duc personajul de la agonie la extaz şi înapoi, filmul nu reuşeşte să transmită aceste stări dincolo de ecran.

Actorii din rolurile principale sunt cei care mai salvează puţin filmul. Matthew McConaughey şi Bryce Dallas Howard sunt cei mai credibili în povestea lor. Chimia dintre ei este perfectă, relaţia lor este bine portretizată, şi chiar dacă nu ocupă mult timp din spaţiul filmului, are o însemnătate deosebită în toată povestea şi în ridicarea calităţii filmului cu o notă.

Gold (Goana după aur) este un film care porneşte de la o poveste adevărată, interesantă şi plină de evenimente care mai de care mai palpitante şi unice, şi reuşeşte să facă în aşa fel încât până la final publicul să fie puţin plictisit.

Filmul nu merită văzut la cinema, nu merită plătit pentru bilet şi pentru drumul până la sala de spectacol. Pentru fanii lui Matthew McConaughey sau pentru cei care iubesc filmele inspirate din fapte reale, filmul merită văzut eventual când o să apară pe micile ecrane.

Scris de: Alieta Pojar

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x