De interesŞtiri

O nouă aplicaţie informatică pentru cei interesaţi de atracţiile turistice ale judeţului Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aplicaţia informatică Cluj Tourism App, lansată de curând, prezintă atracţii, obiective şi trasee turistice din judeţul Cluj. Mai mult, sunt oferite şi informaţii despre unităţi de cazare, facilităţi gastronomice, posibilităţi de agrement, transport şi alte servicii utile potenţialilor turişti şi celor care doresc să îşi planifice vizita în judeţ sau să aibă la îndemână o alternativă digitală cu un conţinut structurat.

Aplicaţia este disponibilă în cinci limbi: română, engleză, franceză, maghiară şi germană. ClujTourism App poate fi descărcată gratuit, atât în format online, cât şi offline iar utilizatorii se pot bucura în mod interactiv şi prietenos de oferta turistică a judeţului Cluj, pot naviga şi vizualiza rute sau salva locaţii şi obiective preferate pentru crearea de itinerarii personalizate.

„Lansarea acestei noi aplicaţii vine în completarea firească a ofertei de servicii şi de facilităţi puse la dispoziţia turiştilor de structura noastră de specialitate. Am convingerea că, alături de site-ul de promovare turistica clujtourism.ro şi de utilizarea în acest scop a canalelor social media, această nouă facilitate va consolida prezenţa în mediul on-line a judeţului, cu consecinţe favorabile în ceea ce priveşte creşterea numărului celor care aleg sa ne viziteze”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Compatibilă cu noile telefoane de tip smartphone şi cu device-urile tip tabletă care funcţionează cu sistemele de operare IOS, Android şi Windows Phone, Cluj Tourism App reprezintă o aplicaţie digitală de informare constantă, care facilitează urmărirea ofertei turistice a judeţului Cluj într-un mod interactiv şi cu un impact vizual semnificativ în mediul on-line.

Consiliul Judeţean Cluj informează că ideea apariţiei unei astfel de aplicaţii a apărut în contextul noilor tendinţe mondiale din industria turistică, care au reliefat o necesitate de adaptare, în mod individualizat, la cerinţele consumatorilor şi utilizatorilor care folosesc mediul online. Fiind un instrument perfectibil, care se optimizează în mod continuu, această aplicaţie are rolul de a contribui în mod semnificativ la îmbunătăţirea calităţii serviciilor turistice oferite, prin crearea unui canal de comunicare integrat între utilizatori şi furnizorii de servicii turistice şi conexe.

În contextul în care aplicaţia Cluj Tourism se află în momentul de faţă în stadiul iniţial de utilizare şi ţinând cont de necesitatea optimizării constante a acesteia, a actualizării datelor şi de eficientizare a funcţionalităţilor tehnice, Centrul de informare turistică încurajează formularea de observaţii, propuneri şi sugestii precum şi implicarea tuturor celor interesaţi să valorifice avantajele multiple ale acestui produs digital, contribuind astfel la îmbunătăţirea diverselor caracteristici tehnice şi de conţinut.

Aplicaţia ClujTourism App este un instrument digital cu aplicabilitate turistică, administrat de Consiliul Judeţean Cluj, prin intermediul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cluj. Aplicaţia a fost dezvoltată de SC Tourist Informator SRL, operator economic care a câştigat licitaţia organizată de forul administrativ, oferta financiară a acestuia, de 13.500 lei plus TVA, având costul cel mai mic dintre toate ofertele depuse pentru achiziţionarea acestui pachet de servicii.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x