EvenimenteŞtiri

Street FOOD Festival – The Street FOOD Revolution va călători anul acesta în 9 oraşe

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Festivalul care a reuşit să bucure sute de mii de gurmanzi şi să câştige popularitate foarte repede în 2016 va ajunge anul acesta în 9 oraşe din România. Street FOOD Festival pune la încercare apetitul gurmanzilor din Oradea, Iaşi, Sibiu, Arad, Cluj-Napoca, Braşov, Alba-Iulia, Timişoara şi Bacău în perioada mai – septembrie 2017 cu sute de reţete delicioase din întreaga lume.

Street FOOD Festival a debutat în 2016 la Cluj-Napoca, unde peste 50.000 de gurmanzi au luat cu asalt Aleea Stadionului şi au încercat reţetele chefilor prezenţi. Au urmat apoi Iaşi, Oradea şi ediţia specială de Crăciun care au adus în perimetrul festivalului alte câteva zeci de mii de pofticioşi şi sute de reţete şi bunătăţi de luat acasă. Burgerii savuroşi, deserturile colorate şi tradiţionalele sandwich-uri reprezentative pentru fenomenul street-food s-au alăturat mâncării cu specific mexican, mediteranean, românesc, maghiar sau italian şi au creat împreună o poveste delicioasă care merită spusă mai departe.

„Abia am aşteptat să revenim cu veşti proaspete şi extrem de… bune. După debutul din 2016 am primit numeroase mesaje de la oameni din toată ţara dar şi din partea autorităţilor din diferite oraşe care ne invitau şi în oraşele lor. Am analizat toate posibilităţile şi am decis ca în 2017 să organizăm Street FOOD Festival în 9 oraşe din România. Ediţiile vor debuta în luna mai la Oradea de unde vom porni mai apoi, însoţiţi de bunătăţile Street FOOD Festival, şi în alte 8 oraşe din România. Street FOOD Festival 2017 se va încheia din nou acasă, la Cluj, în decembrie, cu o nouă ediţie Christmas Goodies. Vom avea alături de noi peste 50 de vendori şi vom propune publicului diverse activităţi, de la Workshop-uri tematice, la Kids Zone, Cinema Outdoor şi concerte live. Vom continua şi iniţiativele de activare a comunităţilor începute în 2016: combaterea fenomenului Food-Waste şi acordarea de ajutor persoanelor nevoiaşe prin intermediul acţiunii „Share a Meal”. Bigger, better, tastier, aşa arată anul 2017 pentru noi.”, spune Nely Borza, Project Manager Street Food Festival.

Toţi gurmanzii care doresc să participe la evenimentele Street FOOD Festival 2017 sunt invitaţi să îşi noteze în calendar următoarele date:

• 18 – 21 mai – Oradea, Piaţa Unirii;

• 25 – 28 mai – Iaşi, Grădina Ansamblului Palas;

• 1 – 4 iunie – Sibiu, Piaţa Albert Huet;

• 15 – 18 iunie – Arad;

• 6 – 9 iulie – Cluj-Napoca, Aleea Stadionului;

• 24 – 27 august – Braşov;

• 31 august – 3 septembrie – Alba Iulia;

• 7 – 10 septembrie – Bacău;

• 21 – 24 septembrie – Timişoara.

Street FOOD Festival a fost o idee dospită timp de mai bine de 2 ani de către iniţiatorii proiectului, care şi-au dorit să popularizeze în România un eveniment în aer liber dedicat mâncării spectaculoase gătite şi servite în stradă într-un cadru relaxant. Conceptul în sine se bazează pe o experienţă inedită ce aduce an de an cei mai buni vendori alături de marii producători de specialităţi culinare şi, evident, pasionaţii de gastronomie.

Street Food Festival este un eveniment realizat de Agenţia Why Not.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x