Evenimente

Gheorghe Zamfir a dus dorul şi cântecul românesc la Roma

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

După succesul înregistrat în concertul susţinut pe 1 martie, la Sala Palatului din Bucureşti, Ciocârlia românească, Doina de jale, sârbele şi horele româneşti sau celebrele melodii internaţionale au răsunat, sub ropotele de aplauze ale spectatorilor, în urmă cu câteva zile, la sala Auditorium Conciliazione din Roma.

Gheorghe Zamfir a dus sunetul naiului românesc la Roma, pentru toţi românii şi ale italienii care au asistat la concertul maestrului, susținut, şi de această dată, cu casa închisă. Oficialităţi locale, vedete ale televiziunii italiene ca Paolo Bonolis, cunoscut prezentator şi realizator de emisiuni TV, împreună cu ambasadorul României în Italia şi Malta, George Bologan, s-au bucurat de concert la unison cu publicul entuziast.

Artistul ambasador al cântecului şi poeziei populare româneşti, Gheorghe Zamfir a oferit auditoriului un concert emoţionant. Timp de două ore, muzica românească a tronat la Roma: spectatorii au plâns, au râs, au scandat numele maestrului. Roma a fost pentru o seară, România.


sursa video: youtube

În aceleaşi aplauze fulminante şi lacrimi, românii au rezonat cu îndemnul adresat de Gheorghe Zamfir, la finalul concertului: „Veniţi acasă, oameni buni, veniţi în România!”

De aceeaşi experienţă vor avea parte admiratorii marelui artist din Israel. Până la sfârşitul lunii martie, Gheorghe Zamfir îşi va continua turneul internaţional cu alte 5 reprezentaţii susţinute în diferite oraşe din Israel, urmând a poposi pentru un concert în Polonia.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x