Lucrările de investiţii începute anul trecut în zona Mănăstireni – Răchiţele au fost reluate

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Lucrările de investiţii care au fost demarate anul trecut, pe anumite porţiuni ale drumurilor judeţene, întrerupte o dată cu venirea iernii, au fost reluate în această perioadă.

Datorită temperaturilor crescute din ultima vreme, prielnice desfăşurării anumitor categorii de lucrări, pe drumul judeţean DJ 108C Mănăstireni – Călata – Mărgău – Răchiţele se execută în aceste zile şanţuri betonate pe anumite tronsoane de drum, precum şi montarea de podeţe tubulare. Consiliul Judeţean Cluj informează că în continuarea acestor operaţiuni, urmează ca în cel mai scurt timp posibil să fie reluate şi lucrările propriu-zise de asfaltare.

Investiţiile pe drumul judeţean DJ 108C se execută în baza unui amplu proiect ce vizează modernizarea şi reabilitarea unui sector în lungime de 23 de kilometri, de la kilometrul 36+050 până la kilometrul 59+000, pe unele tronsoane lucrările fiind deja finalizate în cursul anului trecut.

Lucrările constau în aşternerea de covor asfaltic în două straturi, binder şi strat de uzură, inserţie de material geocompozit antifisură între cele două straturi, executarea de şanţuri şi acostamente.

„Importanţa deosebită a lucrărilor pe care le-am reluat acum e dată de faptul că modernizarea acestui drum montan va permite un acces facil, rapid şi în siguranţă spre un areal extrem de bogat în atracţii turistice, respectiv zona Răchiţele – Prislop – Ic Ponor, Parcul Natural Apuseni, Cascada „Vălul Miresei” din Răchiţele şi multe altele”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x