Bucurie în mişcare, un eveniment pentru părinţi şi copii

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Timp de patru săptămâni, în perioada 12 mai – 4 iunie, evenimentul „Bucurie în mişcare” va fi prezent în 16 oraşe alese să găzduiască cea mai importantă campanie de promovare a mişcării de masă din ţara noastră.

„Bucurie în Mişcare” este o platformă care integrează idei de jocuri şi metode simple de exerciţii în aer liber, menite să-i ajute pe participanţi să se inspire şi să aleagă mişcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Astfel, în cadrul fiecăruia din cele 16 festivaluri vor putea fi regăsite următoarele zone pregătite pentru toţi participanții, indiferent de vârstă:

1. Caravana de joacă pentru prichindei;
2. Crosul „Bucurie în Mișcare”;
3. Zona de jocuri şi concursuri pentru copii şi familie;
4. Zona de competiţii sportive;
5. Scena cu demonstraţii sportive, fitness şi dans;
6. Zona cu jocuri de team-building;
7. Zona cu meşteşuguri;
8. Zona cu bunătăţi de toate felurile;
9. Zona de relaxare şi board-games pentru tineri;
10. Zona „Reciclăm şi ne jucăm”.

Derulat anul acesta sub sloganul „Iubesc mişcarea!”, proiectul îşi propune astfel să aducă împreună copii şi părinţi, tineri care împărtășesc aceleaşi pasiuni, sportivi amatori şi profesionişti, într-un eveniment plin de viaţă şi extrem de ofertant. Integrând şi o componentă de educaţie în protecţia mediului, campania din acest an propune participanţilor şi o zonă de conversie creativă a deşeurilor în jocuri şi jucării. Produsele rezultate în cadrul zonei „Reciclăm şi ne jucăm” vor fi oferite celor prezenţi în schimbul unor donaţii. Banii adunaţi vor fi folosiţi pentru susţinerea unor cauze sociale locale.

Agenda evenimentelor din acest an este următoarea:
12 – 14 mai: Arad, Craiova, Petroşani, Târgu Jiu;
19 – 21 mai: Deva, Făgăraş, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea;
26 – 28 mai: Baia Mare, Botoşani, Timişoara, Zalău;
2 – 4 iunie: Bacău, Cluj-Napoca, Galaţi, Piatra Neamţ.

„Bucurie în Mişcare” este un proiect de promovare a sportului şi mişcării în comunitate, demarat de Asociaţia 11even în anul 2012. De atunci şi până în prezent, proiectul a fost implementat în peste 25 de oraşe din România şi în Chişinău, Republica Moldova, reunind zeci de mii de participanţi.

Mai multe informaţii despre Campania Bucurie în Mişcare România 2017 pot fi aflate accesând link-ul www.bucurieinmiscare.ro sau pagina oficială de Facebook https:// www.facebook.com/BucurieInMiscareRomania.

Prima ediţie s-a numit Family Olympics şi a avut loc în 10 oraşe din România, în timpul Jocurilor Olimpice din Londra. În cadrul campaniei au fost strânse fonduri pentru cumpărarea a 80.000 de ghiozdane pentru tot atâţia copii din mediul rural, în cadrul unui program derulat în parteneriat cu World Vision România. În 2013, pe lângă evenimentele de weekend, au fost organizate jocuri şi competiţii în 30 de grădiniţe şi 50 de şcoli. Peste 2.000 de persoane au luat parte la evenimentele speciale de alergare şi înot. A fost anul în care organizatorii au oferit zeci de mingi şi tricouri semnate de Gheorghe Hagi, celor mai activi dintre participanţi.
Începând cu anul 2014, campania a ajuns, în medie, în 6 oraşe anual. În derularea şi organizarea evenimentelor au fost implicaţi peste 700 de voluntari. Organizatorii au amenajat şi coordonat în această perioadă peste 200 de spaţii de jocuri şi concursuri. Cei prezenţi au putut să participe la peste 100 de demonstraţii de toate felurile, de la arte marţiale la scrimă, de la dans de societate până la zumba şi kangoo jumps. Din anul 2016, proiectul a ajuns şi în Chişinău, unde, cu ocazia primei ediţii a atras peste 10.000 de participanţi. Această primă ediţie s-a derulat pe parcursul unei săptămâni întregi, în primăvara anului trecut.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x