Ritmuri cubaneze şi parfum de Havană – Omara Portuondo, vocea legendară a Buena Vista Social Club, vine în aprilie la Bucureşti

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Omara Portuondo, marea voce feminină a faimoasei orchestre Buena Vista Social Club, revine în luna aprilie în ţara noastră în cadrul turneului mondial aniversar „85 Tour” pentru a le oferi iubitorilor de ritmuri cubaneze şi parfum de havană, un concert fascinant. Salsa, mambo, rumba şi cha cha cha sunt numai câteva dintre ritmurile cubaneze prin care cei prezenţi în sală vor fi purtaţi în 25 aprilie, la Sala Palatului, începând cu ora 20:00.

Atmosfera fermecătoare, plină de nostalgie, de pe străzile vechi din Havana, va fi readusă la viaţă prin interpretările inconfundabile ale melodiilor sale de succes, pornind de la cântecele lansate în urmă cu 50 ani – de la muzica elegantă de cabaret, până la muzica din perioada petrecută alături de Buena Vista Social Club şi ajungând până în prezent. Împărţind scena alături de invitaţi surpriză dar şi de membrii trupei sale, Omara Portuondo va transforma seara de 25 aprilie într-o adevărată fiesta muzicală, o amintire unică pentru spectatori.

Omara cântă fără încetare de la vârsta de 15 ani, o cantăreaţă legendară a cărei voce reflectă o viaţă lungă, plină de creativitate, pasiune şi talent înnăscut pentru muzică. Se află pe scenă de 70 de ani, iar în timp ce revoluţii şi războaie au cutremurat globul, Omara Portuondo a continuat să cucerească lumea cu vocea sa caldă şi cu şarmul de neegalat.

Este cel mai bine vândut artist din Cuba şi ambasador artistic al ţării sale. Pe 5 noiembrie 2009, în cadrul celei de-a 10-a ediţii a Latin Grammy Awards, Omara Portuondo a primit Premiul Grammy la categoria Best Contemporary Tropical Album pentru albumul „Gracias”. De-a lungul carierei, Omara Portuondo a fost nominalizată de 4 ori la Premiile Latin Grammy; a primit distincţia „Prémio Música Brasileira” în cadrul Galei „Brazilian Music Awards” din 2008; de asemenea, este deţinătoarea unui Billboard Latin Music Award (la Gala din 2005).

Turneul mondial „85 Tour” a demarat în 2016 şi a avut concerte sold-out în America de Nord, America Latină şi în Europa. La cei 86 de ani, activitatea artistică a Omarei Portuondo se află într-o permanentă ascensiune, bucurându-se de fiecare dată de concertele sold-out, de aprecierile şi de ovaţiile îndelungi ale spectatorilor. Fiul său, Ariel, o însoţeşte peste tot în lume, în calitate de producător.

Nu are dorinţe imposibile sau costisitoare şi nu se grăbeşte cu nimic. Într-un interviu recent, Omara Portuondo mărturisea: „Nu-mi pun mai multe dorinţe în acelaşi timp, ca sa fiu sigură că mi le voi putea îndeplini. Pe rând. Nu mă grăbesc. Sunt încă tânără. Şi chiar dacă poate chipul meu nu mai arată atât de tânăr ca odinioară, sufletul meu e mereu în floarea vârstei.”

De-a lungul timpului, Omara a fost supranumită „Edith Piaf a Cubei” sau „Păpuşa de ciocolată”. Iubeşte Cuba. Iubeşte La Havana. Crede în ceea ce cântă şi are numeroase cântece superbe despre ţara sa şi despre frumuseţile ei, pe care le-a făcut cunoscute în întreaga lume. Nu ar fi putut să cânte cu atâta dragoste „Soy cubana” dacă ar fi ales sa trăiască în alta ţară.

Admiratorii artistei din România care nu doresc să rateze ocazia de a o asculta pe Omara Portuondo în concertul 100% live, de la Sala Palatului, îşi pot procura bilete la preţuri variabile în funcţie de categoria de loc, cuprinse între 65 lei – 300 lei, de la casa de bilete a Sălii Palatului, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu, magazinele Diverta, agenţiile TUI Travel Center şi Eurolines sau online de pe www.ticketnet.ro, www.iabilet.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro şi www.eventim.ro.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x