Ştiri

Clădire nouă pentru Compania de Apă Someş S.A.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Compania de Apă Someş S.A. va avea în câteva luni o clădire nouă pentru desfăşurarea activităţii.

Conform informaţiilor transmise de Consiliul Judeţean Cluj, care deţine calitatea de acţionar majoritar al companiei, atât clienţii cât şi angajaţii vor beneficia de cele mai bune condiţii de primire, respectiv de lucru, adaptate nevoilor şi standardelor actuale. În acest moment construcţia avansează în ritm alert, stadiul fizic al lucrărilor depăşind 75%.

Scopul principal al construirii noii clădiri este acela de a crea un spaţiu unic pentru interfaţa cu clienţii, inclusiv un spaţiu adecvat pentru activităţile de tip front-office. În acest fel, activităţile cu clienţii vor fi derulate, în general, la parterul noii clădiri, în timp ce restul spaţiului va avea destinaţia de birouri ce vor reuni într-un singur loc cât mai multe activităţi care în acest moment sunt dispersate, respectiv spaţii de lucru care să corespundă estetic şi funcţional nevoilor companiei.

Consiliul Judeţean Cluj justifică această nouă clădire prin faptul că spaţiile de birouri şi interfaţă clienţi în care Compania îşi desfăşoară activitatea în prezent sunt de pe vremea când Regia Autonomă Judeţeană Apă Canal (RAJAC Cluj) deservea doar municipiul Cluj-Napoca şi 20 de localităţi rurale din judeţul Cluj. În momentul de faţă nu se mai putea asigura nici activitatea corespunzătoare pentru un număr mult mai mare de personal, nici condiţiile minimale de primire şi de interacţiune cu clienţii unei companii care în prezent deserveşte opt municipii şi oraşe şi peste 200 de localităţi rurale din judeţele Cluj şi Sălaj. De asemenea, o parte a compartimentelor ce îndeplinesc rolul de interfaţă în relaţia cu clienţii aferente sediului central din Cluj-Napoca erau dispersate în câteva clădiri, fapt ce făcea ca accesibilitatea populaţiei să fie destul de dificilă.

Contractul de lucrări în valoare de 9.354.248 lei a fost încheiat cu Societatea de Construcţii Napoca S.A., finanţarea realizându-se din sursele proprii ale Companiei de Apă Someş. Astfel, plăţile se fac din economii la creditul cu Banca Europeană de Investiţii asumat de CASSA pentru cofinanţarea proiectului major POS Mediu 2007 – 2015, ratele de capital şi dobânzile aferente creditului fiind suportate exclusiv din sursele proprii ale societăţii.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x