Ştiri

Numărul de paturi din spitale pentru care se vor deconta serviciile medicale

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Numărul de paturi din spitalele publice şi private din România pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitaliceşti a fost stabilit de Guvern la acelaşi nivel ca anul precedent.

În perioada 2017 – 2019 va fi menţinut nivelul actual de aproape 120.000 de paturi (respectiv 119.579) pe an. Numărul stabilit include paturile din secţiile de spitalizare continuă pentru afecţiuni acute, respectiv pentru afecţiuni cronice, din sanatorii şi preventorii. Conform Guvernului, la stabilirea Planului naţional de paturi s-a avut în vedere nevoia de creştere a eficienţei şi calităţii serviciilor medicale şi asigurarea accesului echitabil al populaţiei la serviciile medicale. Pentru acest număr de paturi se vor putea deconta serviciile medicale.

Paturile aprobate pentru pacienţii care se află în executarea unei măsuri educative ori de siguranţă privative de libertate, precum şi paturile din penitenciarele spital nu sunt incluse în acest plan.

Detalierea anuală pe judeţe a numărului total de paturi se face prin Ordin al ministrului Sănătăţii, cu avizul prealabil al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi a celorlalte ministere şi instituţii cu reţea sanitară proprie.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x