Evenimente

Un nou festival marca UNTOLD, la ţărmul Mării Negre

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Primăria Constanţa şi UNTOLD şi-au prezentat intenţia de a dezvolta împreună un nou festival cu impact internaţional, pe litoralul românesc. Municipalitatea constănţeană a urmărit cu mare interes evoluţia festivalului UNTOLD de la Cluj-Napoca, care de la prima ediţie a fost desemnat cel mai bun festival din Europa. Datorită impactului financiar adus comunităţii din Cluj-Napoca şi a beneficiilor de imagine, un astfel de proiect de succes este considerat un exemplu de bune practici.

Conform organizatorilor festivalului de la Cluj, Primăria Constanţa îşi doreste un eveniment unic, la standardele cu care UNTOLD s-a impus deja, invitându-i la discuţii pe cei mai buni din domeniu. În întâlnirile avute până acum, Primăria Constanţa şi-a dorit să înteleagă de la organizatorii celui mai bun festival din Europa, ce ar însemna organizarea unui astfel de festival de amploare, la malul Mării Negre. De cealaltă parte, UNTOLD apreciază noua viziune a municipalităţii constănţene arătându-şi toată deschiderea spre acest proiect, care coincide şi cu planurile de dezvoltare ale companiei.

După succesul de la Cluj-Napoca, echipa UNTOLD îşi doreşte să dezvolte noi concepte de evenimente în România, iar primul dintre acestea are şansa să fie pus în practică în Constanţa. La fel ca şi în cazul festivalului organizat în Cluj-Napoca, care prin campaniile sale a pus în valoare Transilvania, echipa UNTOLD recunoaşte potenţialul turistic a litoralului românesc şi îşi doreşte ca un nou proiect dezvoltat în această zonă, să aducă un plus de imagine litoralului românesc, deschizând şi mai mult apetitul străinilor pentru Marea Neagră.

La întâlnirea de ieri au fost prezenţi Bogdan Buta, Director General UNTOLD şi Adrian Chereji, Director Marketing şi Comunicare UNTOLD. Aceştia s-au declarat încrezatori în planurile de dezvoltare pe termen lung a primarului municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, şi spun că deschiderea municipalităţii constănţene pentru proiecte de anvergură, alături de viziunea şi experienţa UNTOLD, poate naşte un nou proiect de succes, 100% românesc, care să devină o atracţie internaţională.

Bogdan Buta, director general UNTOLD a declarat: „Dorim să dezvoltăm un festival, cu o poveste şi o identitate nouă, care să se muleze pe potenţialul şi specificul zonei. Subliniem faptul că vrem să dezvoltăm un nou concept, aici pe litoral. Vom trata cu acelaşi profesionalism ca şi până acum şi evenimentul pe care ni-l dorim aici. Vrem să gândim acest festival să devină unic în Europa şi pentru asta vom aloca toate resursele necesare. La prima ediţie a festivalului UNTOLD, în 2015, valoarea bugetului s-a ridicat la 5 milioane de euro, iar când lucrurile se vor concretiza aici, prima ediţie a noului festival de pe litoralul românesc va beneficia de aceeaşi seriozitate, inclusiv financiară. Dacă UNTOLD a devenit încă de la prima ediţie cel mai mare festival din România, prin dezvoltarea celui de-al doilea proiect major, ne propunem să ne consolidăm primele două poziţii în topul celor mai mari şi a celor mai dorite evenimente muzicale din ţară”.

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa a subliniat: „Constanţa merită să găzduiască cel mai important festival desfăşurat în aer liber, la malul mării. Putem să ne lăudăm cu o infrastructură unicat în Europa, iar prezenţa celor de la UNTOLD lângă mine este o dovadă că ne dorim să lucrăm cu cei mai buni. Economia oraşului va avea extrem de mult de câştigat, iar Constanţa va deveni un punct important pe harta festivalurilor din Europa. Un astfel de eveniment major va atrage mii de turişti străini şi români. Asta se traduce prin promovare internaţională nu doar pentru oraşul Constanţa şi staţiunea Mamaia, ci pentru tot litoralul şi Delta Dunării”.

Rezultatul acestor întâlniri se va concretiza prin semnarea unui protocol între cele două părţi, urmând ca în perioada următoare să aibă loc noi întâlniri cu toate autorităţile locale, pentru a se căuta cele mai bune variante şi soluţii pentru implementarea acestui proiect.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x