Încă un spital clujean acreditat

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca a obţinut din partea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate certificatul de acreditare, cu o perioadă de valabilitate de cinci ani şi cu un punctaj de 96.70%.

În urma evaluării, prin ordinul ministrului sănătăţii, spitalul a fost încadrat în categoria II, subcategoria II M pentru unităţile cu monospecialitate, atestare care dovedeşte un înalt standard de competenţă şi un grad sporit de dotare cu aparatură şi echipamente medicale, precum şi de încadrare cu resurse umane. În acelaşi timp, această certificare reflectă faptul că entitatea sanitară furnizează servicii medicale cu nivel ridicat de complexitate în domeniul său de activitate, deservind nu doar populaţia judeţului ci şi pacienţi proveniţi din aproape întreaga ţară.

Principalele puncte forte apreciate de membrii comisiei, care au dus la obţinerea punctajului ridicat, au fost reprezentate de oferta multidisciplinară de servicii medicale eficiente, eficace şi de calitate, precum şi de infrastructura reabilitată şi dotarea cu echipamente medicale şi nemedicale performante care constituie condiţia necesară pentru asigurarea palierelor de diagnostic şi terapie precum şi a condiţiilor de siguranţă şi confort atât pentru pacienţi, cât şi pentru personal. Totodată, dezvoltarea unui climat de pozitivare psihologică, prin asigurarea comunicării cu pacienţii şi aparţinătorii, a unui mediu prietenos şi recreativ, implementarea unor programe neconvenţionale de terapie prin artă, dar şi parcurgerea programelor de perfecţionare continuă la nivelul tuturor categoriilor de personal au fost alte aspecte apreciate cu preponderenţă de către comisia de evaluare.

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj. Documentul obţinut atestă faptul că entitatea medicală îndeplineşte standardele de acordare a ingrijirilor medicale, astfel încât să satisfacă atât aşteptările pacienţilor cât şi cerintele specifice sistemului de sănătate. Instituţia spitalicească, dată în folosinţă în urmă cu 39 de ani, singura cu acest specific din Transilvania, asigură desfăşurarea actului medical în beneficiul unui număr mediu de 11.000 de pacienţi spitalizaţi anual pe cele 406 paturi şi circa 60.000 de pacienţi trataţi ambulatoriu.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x