Aproape 333 de miliarde de lei vechi vor fi cheltuiţi pentru închiderea rampelor de gunoi din judeţul Cluj

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În următoarele 12 luni, depozitele neconforme de deşeuri urbane din Cluj-Napoca, de la Pata Rât, din Gherla, Turda şi Huedin, vor fi închise.

Forul administrativ judeţean informează că lucrările de închidere constau în profilarea şi reconfigurarea depozitelor şi acoperirea cu un strat de pământ, peste care se va realiza o înierbare a întregii suprafeţe. În urma acestor operaţiuni, urmează să fie efectuate lucrări de drenaj, puţuri de captare a biogazului, drumuri de acces, sisteme de colectare a apelor pluviale etc.

Valoarea totala a lucrărilor de închidere a celor patru depozite neconforme este de 33.297.933,79 lei.

„Închiderea rampei de la Pata Rât a reprezentat o prioritate absolută pentru judeţul Cluj. Mă bucur că am reuşit să deblocăm acest proiect important şi să demarăm efectiv lucrările de execuţie. Termenul de închidere a celor patru rampe este de un an dar sperăm că cea de la Pata Rât să fie închisă în şase luni”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judetean Cluj.

O altă cheltuială, de peste 6 miliarde lei vechi, va fi făcută pentru un pas în realizarea noului Centru de management integrat al deşeurilor (C.M.I.D.), din zona Tufele Roşii, a municipiului Cluj-Napoca. În cursul lunii martie, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a semnat autorizaţia de construire necesară pentru alimentarea cu energie electrică a obiectivului.

Contractul, în valoare de 625.919,67 de lei cu TVA, urmează să fie atribuit în cadrul unei licitaţii publice ce va fi demarată în perioada imediat următoare. Durata de execuţie a lucrărilor va fi de maxim două luni.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] de închidere și ecologizare a depozitului urban neconform de deșeuri Dej, din satul Cetan, comuna Vad, au fost […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x