Premieră în colectarea selectivă la Floreşti

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

La Floreşti debutează de luni, 3 aprilie 2017, în premieră naţională, proiectul prin care se urmăreşte creşterea accelerată a colectării separate pentru toate deşeurilor municipale generate.

„Îmi doresc un Floreşti curat şi vreau să le ofer floreştenilor posibilitatea de a colecta selectiv deşeuri reciclabile. Avem două puncte Sigurec City, iar începând cu luna aprilie vom da în funcţiune o staţie subterană de colectare selectivă. Este un proiect unic la nivel naţional, o premieră în acest sens. Concret este vorba de 3 cuve speciale, îngropate, de câte 5 mc, destinate special colectării plasticului, a sticlei şi a hârtiei/cartonului. Recipientele au sistem special de ridicare, grătar pentru protecţia împotriva murdăriei şi senzori de umplere pentru ridicare eficientă, precum şi sistem de monitorizare. Primul asemenea punct va fi amplasat pe strada Someşului, în vecinătatea terenului de fotbal şi a parcului de copii. Zona va fi dotată cu acces pietonal şi iluminat public. După inaugurarea acestui punct de colectare, împreună cu partenerii din acest proiect, vom trece la identificarea altor locaţii pretabile pentru amenajarea a noi asemenea centre. Şi, deosebit de important, contribuţia Primăriei în acest sens a constat doar în dorinţa de a avea un Floreşti curat, de a colecta selectiv şi în realizarea amenajării punctului, adică a căilor de acces şi a platformei”, a explicat primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

Până acum, în Floreşti a fost implementat cu brio sistemul de colectare selectivă a deşeurilor Sigurec City (puncte speciale de colectare deşeuri reciclabile cu recompensă), iar acest proiect reprezintă faza următoare. În cursul anului 2016, la cele două staţii de colectare selectivă a deşeurilor de pe raza comunei, s-au colectat în total 435.58 tone deşeuri reciclabile, din care: hârtie şi carton – 84 tone, plastic – 213.87 tone, deşeuri metalice – 1.39 tone, sticlă – 35.26 tone, DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) – 101.06 tone.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x