Ştiri

Statul achiziţionează nave moderne pentru Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Trei nave noi vor fi achiziţionate pentru Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare: o navă specializată de depoluare şi două nave specializare SAR (search and rescue – căutare şi salvare). Aceste achiziţii au fost aprobate printr-o hotărâre guvernamentală.

Nava specializată de depoluare va fi o construcţie monocorp, autopropulsată, destinată pentru:
– Limitarea zonei poluate prin desfăşurarea de baraje antipoluare;
– Colectarea reziduurilor petroliere de la suprafaţa apei;
– Împrăştiere de dispersanţi, opţional;
– Stins incendiu;
– Remorcaj;
– Transport de echipamente pe punte;
– Asistenţă la lucrări offshore;
– Colectare reziduuri solide;
– Navă suport pentru scafandri.
Prin această achiziţie, construcţie nouă, vor fi aduse la îndeplinire obligaţiile României, care derivă din acorduri şi convenţii internaţionale, referitoare la pregătirea, intervenţia şi cooperarea în caz de poluare a mediului marin.
Valoarea investiţiei pentru construcţia navei specializate de depoluare, conform Guvernului, este de 41.346 milioane lei, iar durata de realizare, de 15 luni.

Cele două nave specializate SAR vor fi construcţii monocorp, autopropulsate, pentru navigaţia maritimă la o distanţă de până la 250 de mile marine faţă de locurile de adăpost şi vor fi proiectate, echipate şi certificate în concordanţă cu regulile speciale ale unei societăţi de clasificare membră IACS (Asociaţia Internaţională a Societăţilor de Clasificare).
Achiziţia celor două nave specializate SAR va ajuta statul român să-şi îndeplinească obligaţiile care-i derivă din Convenţia Internaţională din 1979 pentru căutarea şi salvarea vieţii omeneşti pe mare la care România a aderat prin Ordonanţa Guvernului nr. 115/1998.
Conform informaţiilor transmise de Guvern, valoarea totală a investiţiei pentru construcţia celor două nave SAR este de 50.6 milioane lei, cu durata de realizare de 12 luni.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x