Ştiri

Sume sub 1.600 de lei pe hectar pot fi plătite de stat veteranilor de război care nu au putut fi împroprietăriţi cu terenuri

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

În cazul în care veteranii de război nu au putut fi împroprietăriţi cu teren în localităţile de domiciliu, din cauza deficitului de terenuri din zona respectivă, Guvernul a stabilit ca suma minimă ce poate să fie acordată drept despăgubire să fie de 1.564 lei pe hectar.

Persoanele care au dreptul să primească despăgubiri vor primi o sumă determinată conform grilelor notariale, iar în situaţia în care, pentru aceeaşi unitate administrativ-teritorială, în grilele notariale sunt cuprinse valori diferite, despăgubirea se determină prin media valorilor respective, dar nu mai puţin de suma care se acordă în prezent.

Despăgubirile se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne. Conform datelor transmise de Guvernul României, până în prezent un număr de 1.087 de veterani de război au cereri validate în vederea acordării de terenuri, dintre care 745 optează pentru primirea terenului, iar 342 solicită despăgubiri.

Aceste prevederi pun în executare Sentinţa Civilă nr. 3009/2014 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul nr. 7966/2/2012, prin care instanţa obligă Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Finanţelor Publice să adopte măsuri legale în conformitate cu prevederile Legii 44/1994.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x