Elevii şi studenţii vor primi ajutor financiar din partea statului, pentru achiziţia de calculatoare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Programul „Euro 200”, prin care se acordă ajutor financiar elevilor şi studenţilor care doresc să-şi achiziţioneze un calculator, continuă şi în 2017.

Pentru a fi eligibili, elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, trebuie să aibă până în 26 de ani şi să provină din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. Acest ajutor se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Bonul reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro şi este destinat achiziţiei de calculatoare. Configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziţionarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM şi 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus.

Culoarea bonului valoric din acest an va fi bleu-gri. Din motive de securitate, în fiecare an, culoarea fundalului şi seria bonului valoric sunt modificate prin Hotărâre de Guvern. Din anul 2004 încoace, de când se derulează programul „Euro 200” (în baza Legii nr. 269/2004), peste 290.000 de elevi şi studenţi au beneficiat de sprijin pentru achiziţionarea unui computer.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x