De interesŞtiri

Drumul judeţean Someşu Rece – Gura Râşca este în proces de reabilitare şi modernizare

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Programul de investiţii care vizează infrastructura rutieră a judeţului continuă cu lucrări de asfaltare pe drumul judeţean DJ 107N Someşu Rece – Gura Râşca.

Consiliul Judeţean Cluj informează că programul de investiţii care vizează modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere a judeţului continuă în ritm alert în această perioadă, datorită condiţiilor meteo favorabile derulării acestor categorii de lucrări.

Pe drumul judeţean DJ 107N Someşu Rece – Gura Râşca se derulează în prezent lucrări de asfaltare. Aceste lucrări au loc după ce, în prealabil, au fost realizate casete pentru lărgirea părţii carosabile, au fost executate şanturile şi, respectiv, a fost aşternut primul strat de asfalt, cel de binder. În acest context, se preconizează că în zilele următoare să aibă loc aşternerea celui de-al doilea strat de asfalt, stratul de uzură.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a acestui drum judeţean au fost reluate în cursul lunii martie, scopul acestora reprezentându-l finalizarea investiţiei demarate anul trecut şi care a constat în refacerea platformei de drum şi a stratului rutier pe o lungime de aproximativ 6 kilometri, de la fundaţie până la aşternerea celor două covoare de asfalt. Proiectul în ansamblu vizeaza un tronson de drum în lungime de peste 7.5 kilometri, mai exact între kilometrul 28+612 şi kilometrul 36+200.

Conform autorităţilor, până la finalizarea proiectului, lucrările vor continua în acelaşi ritm şi mod pentru asigurarea frontului de lucru, respectiv prin realizarea de casete pentru lărgirea părţii carosabile şi aşternerea celor două straturi de covor asfaltic.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x